Menu Premium

‘Sony en Microsoft moeten zelf meer tegen de scalpers gaan doen’

Jan Johan Beldrok 19/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zolang de voorraden voor de PS5 en de Xbox Series X minimaal blijven, zullen we te maken gaan hebben met het probleem van de scalpers. Sommige zeggen dat het een bijkomstigheid van de economie is en dat je er maar mee moet leren om te gaan. Anderen gaan zwaar over de zeik van de ‘engnekken’ die een deel van de gewilde consoles voor de neuzen van welwillende gamers wegkapen. En ze vervolgens voor een veel te hoog bedrag verkopen. Nu iedereen weet dat dit probleem voorlopig niet weg is, en zich in de toekomst best vaker kan gaan voordoen, zoekt iedereen naar oplossingen. Kijk naar het verhaal van Nedgame en nu de boodschap die John Carmack, de mede oprichter van het befaamde id Software had voor Sony en Microsoft.

‘Sony en Microsoft moet consoles rechtstreeks aan klant verkopen’

John Carmack, de man achter legendarische first person shooters als Quake en DOOM, zei op PSU dat het de hoogste tijd wordt dat Sony zelf de strijd aan gaat met scalpers en dat niet moet overlaten aan retailers. Ook op Twitter drukte hij zich in dezelfde woorden uit. Console producenten moeten beginnen hun consoles zelf te verkopen. Ook Nvidia moet hetzelfde doen met videokaarten. Want daar heerst momenteel ook flink wat schaarste omdat scalpers de lage voorraden snel opkopen en doorverkopen.

‘Zonder deze maatregelen blijven de PS5 scalpers goede zaken doen’

De uitleg van Carmack was simpel: “Given shortages and speculators on things like 3090 GPUs and new consoles, it seems like we really would be better off with a transparent auction system directly from the manufacturers and a more efficient market. The world of sales channels prevented that in the past, but we may be moving past that for a lot of products. There would be much indignation at reported prices out of the gate, but removing intermediaries should net out better for consumers in the end.” We hebben een donkerbruin vermoeden dat de retail niet blij gaat zijn met deze uitspraken…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch