Menu Premium

REVIEW: Sid Meier’s Pirates!

14/04/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

Genre: Piratengame
Publisher: 2K
Platform: PSP

“Har har har en ‘nen bak vol mej rum!” Dat is dus piraten taal, tenminste, zo zou ik het uitspreken als ik een piraat zou zijn. Nou heb ik een vader die zeeman is, dus je zou denken dat ik ook wel een beetje zeebenen heb… niet dus. De laatste keer dat ik op een schip stond ging ik harder over mijn nek dan in mijn meest bezopen toestand ooit! Maar goed, dat maakt nu niet meer uit. We hebben namelijk Pirates!, van de door Boris tot god verheven Sid Meier. Of dat zo is weet ik niet, en interesseert mij ook niet zoveel. Of de game wat is, gaan we nu even checken.

Uiteraard is Sid Meier’s Pirates! al lang geleden uitgekomen op de PC en de Xbox, maar laat ik die nou nooit gespeeld hebben. Daarom was het concept van piraat zijn voor mij iets heel nieuws. Het verhaal gaat dat een aantal familieleden ontvoerd zijn door een slechte piraat en jij gaat dat wel even oplossen. Tof is dat je in het begin een nationaliteit moet kiezen, en dat daar dus ook de Hollanders bij zitten. En wie wil nou geen Nederlander zijn, beter dan die Fransen, Spanjaarden of Engelsen die je ook kan kiezen. Maar goed, we gaan varen!

Het complete Caribische gebied van rond 1700 valt te bevaren. Dit is simpel maar goed uitgewerkt. Al varend kan je dorpjes bezoeken, andere schepen aanvallen en nog veel meer. Hoe je dit doet mag je zelf bepalen, je zit dus niet per se vast aan het verhaallijn. Ik begon dus gelijk met het aanvallen van alles en iedereen die ik tegen kwam. Dit wordt gedaan door een schip aan te vallen. Eerst ga je lekker knallen met je kanonnen, willen ze dan nog niet overgeven, dan enter je het schip en vecht je het op het dek uit. Dit is een van de vele minispelletjes die je gaat tegen komen.

De game draait namelijk om deze minispelletjes, alles wat er gebeurt wordt door dit soort events aan elkaar geregen. Je moet denken aan bijvoorbeeld het dansen met dochters van de gouverneurs. Daarmee kan je informatie of een item verdienen. Zo zijn er vele minigames die je in de loop van het piraat zijn tegen gaat komen. Leuk en aardig allemaal, maar in de loop wil je toch maar eens onderzoeken waar je familieleden zijn. Door rond te vragen in de verschillende cafés krijg je hierover steeds meer informatie. Zo zal je na verloop van tijd te weten komen waar ze zijn.

Dit alles ziet er erg goed uit op de PSP, al moet ik zeggen dat ik op den duur de laadtijden toch wat te lang werden. Maar ach, voor de rest werkt alles naar behoren. Ik denk dat op de console deze game sterk verouderd is, maar voor de PSP doet Pirates! eigenlijk alles goed. Zodoende heb ik mijzelf al heel wat uren kunnen vermaken met deze game, en kan ik hem iedereen die veel moet reizen aanraden. Je speelt Pirates! namelijk niet een paar minuutjes, je moet echt wel wat uren op zee doorbrengen om deze game uit te spelen. Ik hoop dus dat je goede zeebenen hebt, anders maakt het zo’n troep onderweg…..

Dennis: [7]

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch