Menu Premium

Servers Driveclub vanaf vandaag gesloten door Sony

Rens van Nerum 01/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf vandaag is alle online content voor Driveclub gesloten. De PlayStation 4 exclusive was erg populair voor zijn release, maar werd te vaak uitgesteld.De game zat ook nog eens boordevol bugs en performance issues. Hierdoor is de game niet goed ontvangen en dus rede voor Sony om de zooi af te sluiten.

Complete shutdown…

Niet alleen Driveclub zelf, maar ook Driveclub Bikes en Driveclub VR zijn nu niet meer online te spelen. Sony sluit van alle drie de games de servers volledig af. In augustus werden de games al uit de PlayStation store verwijderd en vandaag hakt Sony de knoop dus volledig door.

Offline content nog wel beschikbaar.

Alle online content is dus logischerwijs niet meer beschikbaar. De multiplayer opties komen dus allemaal te vervallen. Als je al in het bezig bent van de game kun je uiteraard nog wel gebruik maken van de offline content. Het is nog niet duidelijk of Sony de game tegen een lage prijs terug plaatst in de PlayStation store als offline game. Bepaalde achievements zijn nu ook niet meer haalbaar. De platinum Trophy is bijvoorbeeld nu niet meer verkrijgen. Rede hiervoor is omdat veel onderliggende achievements hiervoor de online functies nodig hebben.

Het was een grote ellende rondom de game.

Driveclub zou eigenlijk een launch titel worden voor de PlayStation 4. Vele gamers keken uit naar deze game toen deze werd aangekondigd. Helaas bleek dit niet haalbaar en kwam de game pas in oktober 2014 uit. De release was een grote ramp voor de uitgever. Maar dit was niet het enige probleem dat de game met zich meebracht. Toen de game uitkwam zat hij vol performance issues, bugs en voelde het gewoon niet compleet. Om het nog erger te maken duurde het een eeuwigheid voordat de uitgever deze problemen had gefixt. Rede voor Sony dus om de studio te sluiten, waardoor 60 medewerkers op straat kwamen te staan. Heftig dus!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch