Menu Premium

Rockstar waarschuwt voor neppe GTA 6 phishing vacatures

JeffreyHage 21/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rockstar heeft last van een vacature probleem. Niet dat er geen mensen willen werken of dat ze mensen tekort komen? Nee, er zijn momenteel meerdere vacatures ogenschijnlijk vanuit Rockstar verstuurd naar mensen met de vraag om als developer voor GTA 6 aan de slag te gaan. De mensen die ingingen op de vacature werden vervolgens slachtoffer van phishing. Gezien het feit dat Rockstar één van de grootste game ontwikkelaars ter wereld is, is het geen verrassing dat internetcriminelen uit naam van Rockstar proberen te opereren. Geloof het dus niét als je een berichtje van Rockstar krijgt via je social media.

Ook Rockstar maakt fouten

De publisher is allesbehalve blij met dit phishing verhaal. In de tweet die hieronder is ingevoegd, valt het statement van Rockstar te lezen. Voor fans van de GTA serie is dit uiteraard een buitenkans. Werken voor één van de grootste ontwikkelaars ter wereld aan (misschien wel) de grootste game reeks op aarde. Rockstar attendeert fans daarom op het volgende: contact opnemen via een DM is iets wat de ontwikkelaar nooit doet.

Vacatures bij Rockstar

Als je écht graag bij Rockstar wil werken (we geven je geen ongelijk) is het checken van de site nog steeds je beste optie. Daar vind je een overzicht van alle vacatures. Staat er niks? Dan is de kans groot dat er ook geen vacatures zijn. De reden dat deze phishers nu op stoom komen, heeft vooral te komen met de eerdere vacature die Rockstar zelf online had gezet. De vacature voor Cinematic Gameplay Capture Artist is bedoeld om trailers te maken voor volgende titels. Zoals dus GTA 6. Ons advies: ga gewoon niet in op DM’s van gerenommeerde bedrijven. De kans dat ze via Twitter, Facebook of Insta met je in contact willen komen is kleiner dan nihil.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch