Menu Premium

Riot Games wil dat Joao Corona zijn gamertag ‘Corona’ aanpast

Jan Johan Beldrok 17/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zijn momenten verwarrende tijden. En dus is er door Corona veel stress en angst. Stress om het verkeerde te doen. Iets op te zetten wat aanstoot geeft. Mensen hebben vandaag de dag immers meer dan ooit korte tenen. En dus was de naam ‘Corona’ nooit een probleem bij League of Legends. Tot deze week. Toen vertelde Riot Games hem met enige druk dat hij de naam moest veranderen in iets anders, als hij wilde blijven spelen. Terwijl de beste man in het echt ook gewoon Joao Corona heet.

Riot Games kan bizarre van deze situatie niet inzien

De wereld leeft tijdelijk in een kramp. Een jaar geleden kenden veel mensen Corona als het te dure, geïmporteerde Mexicaanse bier voor strandfeesten. In het Spaans betekent het ook gewoon ‘kroon’. Nu staat het wereldwijd bekend als de naam van een dodelijk virus dat meer dan 130.000 levens heeft geëist. En niemand wil meer met de naam geassocieerd worden. Dat probleem ondervond de 24-jarige Joao Corona, die Corona als zijn wettelijke achternaam heeft en die naam al meer dan een jaar zonder enige problemen als zijn League of Legends-tag gebruikt. Totdat Riot Games dus een krampje kreeg.

Joao Corona dubbel getroffen door Coronavirus

Op 1 april vond de onfortuinlijke Joao, nadat hij zich had aangemeld bij de populaire MOBA, een ??bericht in zijn inbox. Of hij zijn gebruikersnaam even wilde wijzigen als hij wilde blijven spelen. “Ik vond het in het begin wel grappig. In bijna elke game die ik nu afwerk zegt een speler in de chat ‘mooie naam’. Ik haalde dus gewoon mijn schouders op en mailde Riot in de hoop dat ze het ermee eens dat ik mijn echte naam gebruikte, en dat ze inzagen dat het een grappige situatie was. En of ze mijn naam gewoon op de witte lijst zou kunnen plaatsen.” Tot nu toe weigert Riot dat nog te doen… Waarmee onze Joao dus dubbel getroffen is door het Coronavirus…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch