Menu Premium

Politie rolt wereld’s grootste cheatprovider op, omzet 750 miljoen dollar

Jan Johan Beldrok 30/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit zijn ze wel hoor. De nieuwberichten waar we om kunnen lachen. Korrel zout erbij en gaan. Een eendrachtige inspanning tussen de Chinese politie en een van de grootste investeerders in gaming ter wereld, Tencent, heeft er voor gezorgd¬†dat ’s werelds grootste cheatprovider deze week opgerold werd. Websites werden uit de lucht gehaald en enkele mensen zitten nu vast. De criminelen hadden inmiddels meer dan 750 miljoen dollar binnen geharkt. Maar aan dat feest is nu dus een einde gemaakt. De operatie begon in maart 2020 en werd na 12 maanden van uitgebreid onderzoek afgesloten met een inval op meerdere plaatsen in de Chinese provincie Kunshan.

Cheatprovider verdiende elke dag 10.000 dollar

Het aanbieden van cheats in videogames is de afgelopen jaren een buitengewoon lucratieve onderneming geworden. De cheat-providers in kwestie legden hun focus op cheats voor mobiele games, met een zware nadruk op hacks voor third-person shooters. Cheats voor populaire titels als Overwatch en zelfs Valorant waren echter ook beschikbaar.¬†Hoewel de cheat-service vooral op de immense Chinese markt was gericht, verkocht de organisatie naar verluidt zijn hacks ook wereldwijd. Gamers konden “abonnementssleutels” kopen om hacks gedurende een bepaalde periode te gebruiken. Volgens het rapport kostte het ongeveer 10 dollar voor een dag toegang, 50 dollar voor een week of 200 dollar voor een maand. Behoorlijk veel geld voor wat cheap ass vooruitgang als je het ons vraagt. Nadat ze informatie rond hadden, deed de politie van Kunshan een inval in een paar plaatsen, sloot 17 websites en arresteerde 10 wederverkopers.

Peperdure auto’s en virtuele valuta

De criminele organisatie verdiende naar verluidt elke dag meer dan 10.000 dollar door in-game boosts te verkopen. In totaal verdiende de operatie meer dan 764 miljoen dollar voordat ze op 26 maart 2021 werd gesloten. Van dit geld kochten de verkopers van de cheats luxe voertuigen “voor een bedrag van rond de 20 miljoen dollar. Bovendien gebruikten ze de winst om virtuele valuta en eigendommen te verkrijgen.

 

Image

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch