Menu Premium

PlayStation gaat meer nieuwe games gratis naar PS Plus brengen

Jan Johan Beldrok 01/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor de bezitters van een PS5. Xbox mag dan al haar eigen games direct naar Game Pass brengen en dus ‘gratis’ weggeven, Sony gaat dit ook steeds meer doen. In een recent interview zei Sony’s PlayStation-baas Jim Ryan namelijk dat het bedrijf meer nieuwe games gaat releasen als PS Plus-freebies. Tot nu toe was dit het geval met Destruction Allstarts en Bugsnax.

PlayStation wil zo wat tegengas bieden richting Xbox Game Pass

Sony hoopt op deze manier wat tegenwicht te kunnen bieden aan de ontegenzeglijk sterke aantrekkingskracht van Xbox Game Pass. Die brengen immers al hun nieuwe games naar deze service toe. Het is niet nieuw dat Sony dit doet. Ze hebben alle verschillende games rechtstreeks naar de PlayStation Plus-abonnees uitgebracht. Met name de vechtgame Destruction AllStars en de monster-catchende game Bugsnax vielen daarbij op en werden flink opgepikt door de abonnee houders. In een interview met het Amerikaanse GQ zei Ryan dat het bedrijf vindt dat rechtstreeks uitgeven aan PS Plus een “zeer interessante en innovatieve manier is om games te publiceren”. Volgens Ryan werkt het goed voor a Sony en zijn de abonnees van PlayStation Plus er dol op.

Kwaliteit ‘gratis’ PS Plus game sligt hoog

PS Plus-abonnees hebben sinds de PS4-dagen elke maand een bepaald aantal gratis games kunnen claimen. En dat zijn vaak niet de minsten. Denk aan Final Fantasy VII Remake deze maand. Daar komen dus nu ook ‘gratis’ nieuwe games bij. In hetzelfde interview citeerde de GQ-interviewer Sony’s eigen statistieken. Die laten zien dat 87% van de mensen met een PS5 een abonnement heeft op PS Plus. De gratis PS Plus-games van februari waren de eerder genoemde Destruction AllStars, Concrete Genie en Control: Ultimate Edition. De gratis PS Plus-games bevatten steeds vaker exclusieve PS5-games zoals Destruction AllStars en Control, maar Concrete Genie is ook beschikbaar op PS4.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch