Menu Premium

Overname van Titanfall ontwikkelaar Respawn door EA

Jeroen Wiersma 10/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

151 miljoen dollar cash, 164 miljoen dollar in long-term equity verspreid over vier jaar, en nog eens 140 miljoen dollar als ze bepaalde doelen weten te bereiken in de toekomst. De overname van Titanfall ontwikkelaar Respawn door EA mag wat kosten.

Met de mededeling van deze overname meldde EA direct dat Respawn op dit moment aan drie games werkt. De eerste is een nieuwe Titanfall. De tweede is een Star Wars game die vorig jaar werd aangekondigd. De derde is een VR game die een maand geleden werd aangekondigd middels de onderstaande trailer en naar verwachting uit wordt gebracht in 2019.

Vince Zampella, CEO van Respawn, vindt het een mooie volgende stap voor Respawn, EA en de spelers: “We begonnen Respawn met het doel een studio te creĆ«ren met een deel van het beste talent in de sector, en om een top ontwikkelaar van innovatieve games te zijn. Wij hadden het gevoel dat het nu tijd was om ons bij een leider in de sector te voegen die de middelen en hulp met zich meebrengt die nodig zijn voor succes op de lange termijn, waarbij we onze eigen cultuur en creatieve vrijheid kunnen behouden.” Andrew Wilson, CEO van EA, geeft aan dat de Titanfall franchise goed past bij het doel van de uitgever, namelijk het leveren van buitengewone en innovatieve nieuwe ervaringen.

Overnames van ontwikkelaars door EA zijn in het verleden nog wel eens flink bekritiseerd door spelers. Wat vind jij van de overname van Titanfall ontwikkelaar Respawn door EA?

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch