Menu Premium

Is mysterie rond de Twitch-ban van Dr Disrespect dan eindelijk opgelost?

Jan Johan Beldrok 09/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was ruim een half jaar geleden wel een dingetje. Een van de grootste streamers ter wereld werd opeens door Twitch gebanned. Het bericht dat dit zou gebeuren, leek de streamer live in de uitzending te krijgen. Een minuut of twee bazelde de beste man wat voor zich uit, waarna hij weg liep en de livestream op zwart ging. Het grote Twitch mysterie was geboren, want wat was er gebeurd? Wat had de Amerikaan gedaan om de streaming service tot zo’n zware maatregel te doen overgaan. Immers, Dr Disrespect was een van de grote kijkcijfer kanonnen. Die gooi je er niet zo maar uit.

Was ban gevolg van gierigheid Dr Disrespect?

In de weken die op de ban volgden, hielden zowel Twitch als Dr Disrespect zich afzijdig. Waardoor men maar ging speculeren. Was het een Me Too issue, had het iets te maken met de soms wat radicale standpunten van de befaamde streamer? We weten het niet. Tot vandaag. Als we
Jeff Leach, de stemacteur van Ghost in Call of Duty mogen geloven. Tijdens een interview op het YouTubekanaal DanAllenGaming zei hij vrijwel zeker te weten waarom de ban was uitgesproken. Vrijwel zeker omdat hij dit gehoord had van mensen die bij Twitch werken.

Aanbod Mixer zou alleen in hoofd befaamde streamer bestaan

Volgens Leach is geld alvast de hoofdoorzaak. Dr Disrespect zou een lucratief aanbod van Mixer hebben gebruikt om meer geld te eisen van Twitch. Met een overstap naar Mixer zou hij dan Ninja achterna gaan. Hij had echter verkeerd gegokt. Want slecht een week na het zogezegde aanbod waarmee Dr. Disrespect naar Twitch was gestapt, kwam Mixer naar buiten met het nieuws dat het einde service was. Twitch vermoedde daardoor dat Dr. Disrespect het aanbod van Mixer gewoon had verzonnen om meer geld bij Twitch los te kunnen peuteren. En daar was de streamingdienst niet van gediend: permaban. Klinkt plausibel. 100% zekerheid hebben we echter nog steeds niet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch