Menu Premium

Hour of Victory Trip

13/04/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hour of Victory TripGenre: WWII Shooter
Publisher: Midway
Platform: Xbox 360

Het uur van de waarheid is voor Boris en ik midden in de nacht. We moeten naar Salzburg via Wenen. Dat betekent veel reizen, minstens twee keer de camera door de röntgenmachine loodsen en natuurlijk gezellig gefouilleerd worden, want er is altijd wel iets dat je vergeet met zoveel spullen op zak.

Bij Salzburg is onze eindbestemming: het Hohenwerfer Fortress, zoals ik het graag noem, maar “Fort” kan ook gewoon. Bijzonder aan dit kasteel is dat het boven op een berg staat en een prachtig plaatje vormt tussen de andere bergen. Daarnaast is ook de film “Where Eagles Dare” hier opgenomen, althans dat blijft Boris de hele tijd zeggen, maar ik ken de film niet. Deze klassieke oorlogsfilm met Clint Eastwood en Richard Burton ligt een beetje in de lijn van “The Dirty Dozen”, “The Guns of Navarone” en “The Bridge at Remagen”. Mocht je deze films niet kennen, dan geldt dat ze de formule van de oorlogsfilm combineren met een avontuur van een aantal helden. Zo ziet uitgever Midway hun nieuwe game Hour of Victory ook, ze nemen Call of Duty en voegen er drie verschillende karakters aan toe. In de praktijk komt dit neer op drie manieren om elk level te doorkruisen en er is uiteraard een level dat zich afspeelt in het illustere bergslot waar we nu voor staan.

We zijn een uurtje of acht bezig geweest met reizen als we eindelijk met de kabelbaan naar boven gaan. Wat gelijk opvalt is hoe steil de helling is en hoe ontzettend moeilijk het is om de burcht te belegeren. Eindelijk zijn we binnen in het fort, daar staan drie televisies met een draaiende Hour of Victory. In de presentatie krijgen we het level te zien in het kasteel, maar die mogen we zelf niet spelen. Op de demopods kunnen we een level in Egypte spelen met de drie verschillende personages.

Het eerste wat opvalt is hoe ontzettend de game lijkt op Call of Duty. Van stericoontjes die de objectives aangeven tot, ja… gewoon de hele game. De graphics zijn identiek, want ook deze game maakt gebruik van de Unreal 3 engine. Het hele gevoel is gekopieerd, de rest van de game is dat in ieder geval gewoon, daar kunnen we niet omheen draaien.

Opvallend is ook hoe de presenterende nepsoldaten van het Midway kantoor benadrukken dat de game geen Call of Duty is en er absoluut geen overeenkomsten zijn. Dit defensieve gedrag is enigszins opmerkelijk, want wij zijn er nog niet over begonnen. Een contrast met die andere oorlogsgame kan je natuurlijk niet missen, Hour of Victory zou de gescripte momenten veranderen die Call of Duty zo typeren. Eenmaal aan het spelen is de game net zo gestructureerd als de titel waarvan ze zich zo distantiëren. Je schiet met luchtafweergeschut op langsvliegende bommenwerpers, je knalt hordes versterkingen overhoop vanuit één positie en je wordt constant nieuwe opdrachten in de schoot geworpen. Allemaal precies in de stijl van de Call of Duty reeks.

Niks mis mee, maar het is ook niet de beloofde keuzevrijheid. De drie karakters bieden valse hoop op een meer vrije ervaring, want uiteindelijk is er gewoon één level, met drie manieren om het te doorkruisen, maar die uiteindelijk allemaal op dezelfde plek uitkomen. Ook de locaties zijn nagenoeg gelijk aan de titel die we allemaal zo goed kennen. Wat wel lekker is dus het schakelen tussen de verschillende karakters, dat kan in radiokamers waar je wisselt.

Positief is de gelijkenis met die andere oorlogsgame, want het is echt wel lekker knallen. De heroïek van de avontuurlijke oorlogsfilms komt echter niet echt naar voren met drie nieuwe karakters. Ook is alles net zo gescript als altijd. Hour of Victory belooft een vertrouwde achtbaanrit met drie routes. Misschien levert dat drie keer zoveel gameplay op, maar dan wel veel bekende gameplay, niet slecht, maar geen revolutie. Of de game iets echt nieuws toe gaat voegen zal op het uur van de waarheid blijken. Vooralsnog is dat Juni, dan meer over deze game, blijf ook Gamekings checken, want deze preview komt in Aflevering 3 terug.

Erik

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch