Menu Premium

Halo 3 Multiplayer Beta (Xbox 360)

18/05/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eindelijk is de Halo 3 multiplayer beta voor iedereen die Crackdown heeft gekocht te spelen. Ik ben al helemaal naar Seattle geweest met Boris om (alleen) de multiplayer te checken en ik speel al een paar dagen de beta voor journalisten. In de publieke beta kun je 3 levels spelen. Twee levels voor “slayer”, (Deathmatch) team slayer en eentje voor team skirmish waar je elkaar in teamverband, vooral met voertuigen te lijf kan gaan. De drie levels heten respectievelijk: Snowbound, Highground en Valhalla. Het gelekte “Zanzibar” level kregen wij ook te zien, samen met een ander level waar we niks over mogen zeggen.

Bij Bungie speelden Boris en ik tegen een aantal journalisten en het aanwezige Bungie personeel. Dit leidde natuurlijk tot een slachting van epische proporties, aangezien het team natuurlijk al maanden aan het oefenen was, nu we eindelijk tegen het normale publiek (zonder voorkennis) kunnen spelen zal blijken hoe goed de betaversie van de Halo 3 multiplayer echt in elkaar zit.

Een paar uur nadat de beta te spelen was merkte je dat iedereen een beetje de nieuwe omgevingen aan het bekijken was. Het tempo lag laag en ik kon iedereen nog even een pak slaag geven bij de levels die ik natuurlijk al wel gespeeld had. Vier dagen later zie je dat er heel veel journalisten zijn die snel de omgevingen hebben leren kennen en slachtingen aan beginnen te richten. Gisteren kwamen wij van Gamekings de PU Redactie op Xbox Live tegen, die hadden duidelijk nog niet veel ervaring met de beta…pijnlijk. Als ze het ontkennen: we hebben het op video!

De besturing is natuurlijk aangepast aan de nieuwe Xbox 360 controller. De rechtertrigger is voor schieten, de linker voor granaten en het schieten bij dual-wielden. De twee bumpers worden gebruikt voor het herladen. Aanvallen van dichtbij doe je met de b-knop, springen met a, y is voor het wisselen van de wapens en de x-knop is vrijgemaakt voor de nieuwe items zoals het bubble-shield, de gravity lift en een grote bal die als een soort elektrische bom kan ontploffen met een heel groot bereik.

Nieuwe wapens zijn de “Spiker”: een korte-afstand handgun met een bajonet op de voorkant, ideaal voor close-combat en dual-wielding. De nieuwe lasergun doet er een poosje over om op te laden, maar is krachtig genoeg om voertuigen te vernietigen of zwaar te beschadigen. Tegenstanders kunnen met één schot om zeep worden geholpen. Het heeft wat weg van de “Hammer of Dawn” uit Gears of War, waar je ook even op de tegenstander moet focussen voordat je kunt schieten. De Brute Shot is een soort granaatwerper die best moeilijk te hanteren is, maar wel veel schade doet. Verder keren alle oude favorieten terug en kun je geplaceerde guns van hun plek afslopen, uiteraard met beperkte ammo zodra je hem lostrekt. Er zijn vooralsnog, behalve de mongoose, een simpele jeep, geen nieuwe voertuigen aangekondigd, maar het zou vreemd zijn als er in de definitieve versie geen nieuwe zouden zitten.

Nieuw zijn ook de save-films, waar je jouw persoonlijke filmpjes uit de multiplayer kunt bewaren. Slachtingen en killing spree’s kun je nu vastleggen voor de Halo 3 medespelers. Zo kun je een speler leren kennen aan de hand van zijn moordskills op video. Spelers kunnen zo hun beste acties als een soort trofeeën bewaren, want iedereen kan ze zien (als jij dat wil) en deze optie is natuurlijk ook ideaal voor teams die hun skills in teamverband willen bewaren.

Grafisch valt de Halo 3 beta een beetje tegen, kort door de bocht zou je kunnen stellen dat het Halo 2 is, maar dan in HD. Natuurlijk is dat een beetje overdreven, maar verder valt er niks echt op, alleen de watereffecten zien er fenomenaal uit. De rest lijkt een beetje achter te blijven, maar we zijn natuurlijk steeds meer gewend op de Xbox 360. Het werkt desondanks allemaal goed en de multiplayer ziet er ook in dit vroege stadium al oerdegelijk uit. De nadruk ligt overduidelijk bij de save-films en het community gevoel. Spelers worden bij elkaar gegroepeerd aan de hand van skill-level en alles bij de lobby werkt eigenlijk al goed. Nu blijft alleen de singleplayer modus nog een groot vraagteken, maar ook de definitieve multiplayer heeft vast nog enkele verrassingen in petto.

Wat vinden jullie van de Halo 3 multiplayer beta?

Erik

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch