Menu Premium

Gaat Sony de PlayStation 5 via een State of Play aankondigen?

Jan Johan Beldrok 21/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er ooit een moment komt dat Sony de PlayStation 5 aan de wereld laat zien, dat moge duidelijk zijn. Zou een beetje raar zijn als ie opeens, vanuit het niets in de winkel ligt. De grote vraag is echter waar en wanneer. Over een datum weten we echt helemaal niks. Dat is voer voor speculaas. Maar over de plek kunnen we mogelijk wat meer zeggen. Met dank aan het Corona virus.

PlayStation trekt zich nu ook terug van GDC in maart

De afgelopen dagen heeft Sony zich uit twee fysieke events terug getrokken. Het betreft PAX East, waar PlayStation een grote stand had gepland plus speelbare demo’s had klaar staan van The Last of Us II en Final Fantasy VII Remake. Gisteren kwam daar ook de afmelding voor de GDC in San Fransisco bij. Dat evenement vindt van 16 tot en met 20 maart plaats. PAX East is al aankomende week. Sony is niet de enige partij die heeft afgezegd voor de GDC. Ook Facebook cancelde gisteren hun komst.

”Sony neemt geen enkel risico met Coronavirus en dat virus is nog lang niet bedwongen”

JJ meent dat het duidelijk is dat Sony geen enkele risico wenst te nemen met het virus. Tot eind maart in ieder geval. En dat zijn wel een beetje de maanden waarin we de aankondiging verwachtten. ”PlayStation heeft zelf aangegeven dat ze wat betreft de reveal nog geen harde datum kunnen geven, maar dat ze de flow van de afgelopen releases volgen. En daarin deden ze de reveal ook altijd binnen de maanden februari en maart.” JJ denkt daarom dat de kans een stuk groter is geworden dat de aankondiging via een grote State of Play komt. “Sony neemt geen enkel risico met het Corona virus. En dat virus is nog lang niet bedwongen. Een groot event waarvoor je media van over de hele wereld invliegt, lijkt me dan ook niet erg logisch. Zet dat naast het feit dat ze zo langzamerhand toch echt wat moeten tonen omdat je een hype voor een nieuwe console wilt opbouwen, en dan kom je tot deze conclusie. Hopelijk horen we snel meer. Want de complottheorieën zijn online niet van de lucht. En hoe onzinnig sommige uitspraken ook zijn (Sony is in paniek, de PS5 is niet goed, ze hebben geen games, etc), het is toch allemaal slechte pr…”

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch