Menu Premium
Loading...

[E3 Trailer] Anthem, de comeback van BioWare?

Rens van Nerum 09/06/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de E3 van vorig jaar was de demo van Anthem één van de hoogtepunten van de beurs. De Amerikaanse developer BioWare liet in een clip van dik vijf minuten soepele actie en prachtige graphics zien. We kregen een indrukwekkende scifi wereld voorgeschoteld die ons deed denken aan en terugverlangen naar de ijzersterke eerste delen van Mass Effect. De mening van de media was vrijwel unaniem dat, ondanks dat we weinig wisten over de gameplay en het verhaal, deze multiplayer RPG voor de PlayStation 4Windows en de Xbox One misschien wel eens de comeback van BioWare zou kunnen worden.

Kan BioWare met Anthem de kwaliteit van CD Project Red en Bungie evenaren?

Want BioWare, ooit de onbetwiste koning van de RPG met games als Dragon Age en Mass Effect, had de laatste jaren wat steken laten vallen. Met name de laatste delen van Mass Effect vielen niet bepaald in goede aarde bij de fans. Het hele gestuntel rond het einde van de game, kostte de developer heel wat fans. Er kwamen daarnaast ook een aantal nieuwe kids on the block zoals CD Project Red die met hun series The Witcher/The Elder Scrolls de lat een flink stuk hoger legden. En BioWare stond erbij en leek er alleen maar naar te kunnen kijken. Tot dus die trailer van Anthem in 2017.

Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft BioWare naar eigen zeggen keihard aan de game gewerkt. Resultaat is een intrigerende trailer die ons meer leert over de wereld, het verhaal en de gameplay achter Anthem. En nu ligt de bal bij de community. Wordt Anthem inderdaad de comeback van BioWare? Moeten RPG-developers als CD Project en Bethesda zich zorgen gaan maken of is het juist Bungie wat opeens een dikke concurrent voor hun Destiny-franchise heeft gekregen? Wat vind jij van de nieuwe beelden? Laat het ons weten in de comments.

De game komt uit op 22 februari 2019.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch