Menu Premium

De FAQ

11/07/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

“Help ik kan de filmpjes niet zien”

Okee, we weten het. We hebben ontzettend veel bezoekers en onze bandbreedte is niet op elk ogenblik van de dag voldoende. Want ook al hebben we ondertussen drie 100mbit lijnen gehuurd, als er 2000 man tegelijkertijd een videoitem proberen te downloaden loopt het soms allemaal even niet zo lekker.

Toch kan het zijn dat een video item niet goed loopt terwijl het niet aan de bandbreedte ligt. Wat kun je zelf doen om een videoitem goed te laten lopen? Hieronder een paar veel voorkomende scenario’s.

“Een videoitem hapert bij het afspelen”
Als het druk is op onze server bestaat de kans dat de download snelheid zoveel zakt dat de video niet meer soepel afspeelt. Dit is iets wat tot nu toe alleen voorkomt als afleveringen van Gamekings net op TV zijn geweest.

Oplossing: Druk op pauze en laat het item rustig inladen. Bekijk de video pas als de balk helemaal vol is. Dan is de video helemaal ingeladen.

“Een videoitem loopt eerst wel maar stopt halverwege”
Dit is een veel voorkomend probleem bij bezoekers met een volle harde schijf. Omdat wij onze video items niet streaming aanbieden maar als progressive download, slaat je browser de file op in de browsercache. Dat is een map op je harde schijf die standaard niet groter is dan 200MB. Stel je voor dat onze videofiles vaak tussen de 100MB en 150MB zijn en je begrijpt dat de kans bestaat dat er geen plaats is voor de grote videofile.

Wat is de oplossing voor dit probleem? Maak je browsercache leeg voordat je een videofile bekijkt. In Firefox doe je dit door CTRL-SHIFT-DELETE tegeijkertijd in te drukken. In Explorer kijk je bij de internet opties en klik je op “verwijder bestanden”. Overigens is het ook mogelijk om de browser te zeggen dat de cache elke dag geleegd moet worden.

“Ik zie wel beeld maar ik hoor geen geluid”
Voor het gemak gaan we er even vanuit dat je boxen goed zijn aangesloten, de geluidskaart goed is geinstalleerd, alle stekkers goed zijn ingeplugd en je geen complete debiel bent. Dan kan het namelijk alleen maar aan de Flash plugin liggen. Voor de video items op Gamekings.tv heb je Flash Player 9 nodig. Deze kun je downloaden op http://www.adobe.com/shockwave/download/

“Ik heb geen beeld. Sterker nog. Ik zie ook geen player”

De kans is groot dat je een advertentieblocker gebruikt. Deze ziet de Gamekings video als een advertentie en besluit dat je die niet mag zien.

De beste oplossing: Gebruik de Firefox Browser. Downloaden kan van http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch