Menu Premium

Bomberman Land Touch! en Bubble Bobble (NDS)

01/05/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

Twee DS games met ouderwetse (en een beetje vergeten) Japanse helden in een nieuw avontuur. We hebben de schattige draakjes Bub en Bob in Double Shot, die nu ook worden vergezeld door hun neefje Bubu. Daarnaast is er Bomberman die zonder aanwijsbare reden een piratenpak aantrekt en met een zooi andere Bombermen op pad gaat op een soort piratenvakantie…heel maf allemaal. Het levert gelukkig veel nieuwe gameplay op voor zowel de Bomberman serie en in mindere mate voor de Bubble Bobble draakjes, die toch vooral in een remake van hun zo bekende (al bijna twintig jaar oude) serie spelen.

Kenmerkend voor deze twee nieuwe delen is het behoud van oude gameplay in een nieuwe vorm. Waar Bubble Bobble vooral een echte remake is van de oude serie met wat hele kleine aanpassingen, is Bomberman wel echt een game die de serie eer aan doet, ondanks dat de Bombermen dan misschien lichtelijk homofiele piraten zijn geworden.

Bomberman Touch! is een uitstekende toevoeging aan de serie. Er is een compleet avontuur toegevoegd aan de formule. In dit avontuur spelen ook RPG elementen een rol naast het verhaal. Je bent in een wereld waar je langzaam meer toegang krijgt tot de aanwezige minigames, shops en oldschool bomberman actie. Ook de multiplayer is vertegenwoordigd met tot 8 spelers Wi-Fi multibomber spelletjes. Grafisch ziet Bomberman er op zijn best uit, met strakke 2D animaties en een wereld die je schuin van boven bekijkt. Minigames zien er elke keer anders uit en ouderwetse bomberman bekijk je natuurlijk van bovenaf. De mannetjes zijn leuk vormgegeven en het verhaal is komisch. Dit is een goede afwisseling ten opzichte van de op zijn zachtst gezegd wisselvallige Bomberman games die in de afgelopen jaren zijn verschenen. Traditionele Bomberman gameplay heeft zich keer op keer bewezen en het is goed dat deze game eer doet aan de oude formule. Dit gemengd met een aantal nieuwe minigames, een wereldkaart gevuld met activiteiten en items daarbovenop, maakt dit tot een ijzersterke Bomberman titel die de serie eer aan doet.

Bubble Bobble Double Shot daarentegen is een stuk minder vooruitgegaan ten opzichte van het origineel en andere delen uit de serie. Eigenlijk het enige dat dit nieuwe deel toevoegt zijn de touchscreen minigames, die vaak een beetje vergezocht en vervelend zijn. Bovendien komen ze alleen tevoorschijn als je “Game Over” bent en verdien je met het volbrengen van de minigame het recht op een continue. Een soort chantage dus eigenlijk. Ik houd niet van chantage en zeker niet bij een game die niks nieuws bied. Tussen de chantabele minigames door speel je namelijk het aloude Bubble en Bobble van weleer, alleen nu met een extra draakje die automatisch ook een nieuwe kleur bellen blaast. Dat resulteert in een game die niks nieuws brengt en de dynamiek van het met bellen monsters vangen totaal geen nieuw leven inblaast, het is eerder irritant. Grafisch is de game middelmatig en achterhaald, geen beste game om de serie nieuw leven in te blazen.

Bomberman Land Touch!: [8]
Bubble Bobble Double Shot: [5]

Erik

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch