Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Zijn games kunst?

18/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voordat een game in de schappen ligt, steken developers hun ziel en zaligheid in de ontwikkeling van hun game. Levels, characters, vijanden en audio zijn slechts enkele onderdelen van alle aspecten waar game designers hun creatieve geest op loslaten, waarna het creatieve proces zich uiteindelijk vertaalt in een interactieve speelwereld.

Hoewel dit een kunstzinnig proces is, zijn de meningen op de redactie verdeeld wanneer games aan kunst gelinkt worden. Daardoor gaat Emiel vandaag samen met JJ en special guest Arjan Terpstra in discussie over de vraag: Zijn games kunst?

Onze gast Arjan Terpstra is de uitgelezen persoon om bij deze discussie aan te schuiven. Hij is namelijk mede verantwoordelijk voor ‘Sonic the Hedgehog 25th Anniversary art Book’, ‘120 Years of Vlambeer & Friends’ en ‘Killzone Visual Design’; speciale artbooks die ‘next gen art dealers’ Cook & Becker in samenwerking met game developers maken om te onderstrepen dat de artwork van games een kunstvorm zijn.

Naast Arjan zit JJ, die het niet helemaal eens is met de link tussen games en kunst. Om de discussie enigszins in goede banen te leiden, zal Emiel enkele vragen voorleggen, waar hij zelfs wat apart beeldmateriaal bij heeft verzameld. Het gaat namelijk niet alleen over de link tussen games en kunst, maar ook over kunst an sich; is er een duidelijke definitie voor deze term?

Kunst of toch niet?

Een premium-discussie, met op de bank een duidelijke verdeeldheid, maar wat vind jij? Zijn games kunst, zijn games geen kunst, of zit het er ergens tussenin? Check snel deze premium-discussie om erachter te komen wat de heren ervan vinden en laat in de comments weten wat jouw mening is!

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch