Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Tencent krijgt de game-industrie steeds meer in haar macht

02/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De naam ‘Tencent’ valt de laatste tijd steeds vaker bij Gamekings. Meestal bij de Peepshow. Bijvoorbeeld als gaat om aankopen, overnames en aandelen. Dan roepen we altijd dat alleen Sony of Microsoft in staat zijn om dergelijke bedragen op te hoesten. Of we hebben het over de mogelijke overstap van Dr Disrespect naar een nieuw, Westers streaming platform. En altijd zeggen we er dan bij, “of het kan Tencent zijn, want die hebben daar ook de middelen voor”. Om voor eens en voor altijd af te zijn van dit soort terloopse toevoegingen en omdat het tijd is om dit Chinese bedrijf echt serieus te nemen, laat JJ in dit item in woord beeld zien, hoe groot Tencent is.

Veel grotere bedrijven dan dit zijn er niet op de wereld

En we kunnen je nu al verklappen, dat is heel groot. Sterker nog, al te veel nog grotere bedrijven heb je bijna niet in de wereld. En dat bereikte CEO Pony Ma met zijn vrienden in dik 20 jaar tijd. Hoe dan? Nou, dat gaat JJ je haarfijn uitleggen. Want ze flikten het niet op de traditionele manier. Tencent voert geheel zijn eigen koers, heeft schijt aan conventies en is inmiddels aangekomen bij de absolute top: het is het nummer 1 games bedrijf ter wereld. Laat dat maar eens op je inwerken.

Tencent verdient rechtstreeks geld aan de concurrentie

En hun expansie stopt niet in 2020. Ze hebben heel wat potentiële projecten op de agenda staan. Ze willen bijvoorbeeld ook het streamen van gamen beheersen. Dus Twitch mag wel oppassen. Geld genoeg bij het Chinese bedrijf. En de situatie wordt nog gekker als je weet dat Tencent rechtstreeks geld verdient aan de producten van de concurrentie. Hoe? Ook dat legt JJ je uit in deze video. En hij geeft het antwoord op de belangrijke vraag of we bang moeten zijn voor de expansiedrift van Ma cum suis? Dus als je bereid bent om je even lekker te laten verrassen, jas die vinger dan even op die Play button.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch