Menu Premium
Loading...

Fortnite verovert samen met Tencent razendsnel de wereld

24/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ooit was Fortnite een flink stuk kleiner dan PUBG. Het was volgens velen een ordinaire en kansloze rip-off van PUBG. Maar dat was toen. Inmiddels raast de Battle Royale-game van Epic keihard langs het spel van Bluehole. En die afstand gaat alleen maar groter worden nu bekend is gemaakt dat Fornite naar China gaat. En zoals we weten zijn er een hoop Chinezen. En velen van hen spelen graag free-to-play games op hun PC. Kassa!

Wordt Tencent de machtigste speler in de game-industrie?

Het nieuws van de gang van Fornite naar China is op zich niks schokkends. Dat was al eerder aangekondigd in een teaser. We hadden even gehoopt dat die teaser ‘Fortnite gaat naar China’ te maken had met een nieuwe map, maar dat was het dus niet. Meer opzienbarend en nieuwswaardig is de rol van het Chinese giga-bedrijf Tencent dat 40% van de aandelen heeft in Fortnite. En daar blijft het niet bij. Tencent zit overal in gaming met hun geld. Wat willen, en nog belangrijker, wat kunnen ze nu precies met die invloed doen. Want we nemen aan dat ze de honderden miljoenen die ze de afgelopen tijd hebben uitgegeven aan het opkopen van aandelen niet als liefdadigheid zien. Anders mogen ze ons ook nog wel wat geven.

En dan het nieuws over de vijftien miljoen dollar die Epic stopt in de esports-factor van Fortnite. Gaan we nu eindelijk custom servers krijgen zodat influencers en organisaties toernooien kunnen opzetten? Tijdens Omen Battlezone hadden we zo’n custom mode key en merkten we hoe ontzettend vet dat was en hoe wreed de bezoekers het vonden. En gaan we nu ook echt een groot internationaal Fortnite-circuit krijgen? Is Fortnite überhaupt klaar om als echte esports-game gebruikt te worden? JJ dook in de materie en legt het allemaal uit in dit nieuwsitem ‘Fortnite verovert razendsnel de wereld.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch