Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Pik One: Wat is de beste open wereld franchise ooit?

22/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen kent ze. De open wereld game. Dit soort spellen zijn een fenomeen geworden en veel gamers spelen het wekelijks of zelfs iedere dag. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Theft Auto-serie of Assassin’s Creed. Dit genre laat je bijna niet meer los omdat er zo veel te beleven valt en je dus haast nooit uitgespeeld raakt. JJ had een lijst met 12 bekende zandbak franchises opgesteld. Aan Jasper, Jelle & Koos de even moeilijke als ondankbare taak om te bepalen welke franchise de beste, meest levendige en meest speciale open wereld van allemaal is. Ga er maar aan staan…

Wat maakt een open wereld game zo bijzonder?

Voordat de drie heren het lastige proces van wegstrepen aangaan, willen ze het er eerst over eens worden wat een goede open wereld game eigenlijk dient te bieden. Is het de levendige wereld, de setting, of gewoon die overgrote wereldmap die het genre doen onderscheiden van de rest? Daarna is het aan Jasper, Jelle & Koos om met elkaar de strijd aan te gaan om te bepalen welke open wereld franchise de nummer 1 titel verdient. Voorbij komen iconische series als Red Dead Redemption waar je door de prairie heen struint met je paard, Assassin’s Creed met zijn historische werelden en The Legend of Zelda dat je echt helemaal zelf de wereld en het verhaal laat ontdekken. Wie gaat het worden en waar bepalen de drie hun keuzes op? Het antwoord krijg je in deze nieuwe editie van Pik One.

Wat wordt uiteindelijk de beste franchise

De drie heren zitten met hun handen in het haar met al deze top titels voor hun neus. Eigenlijk zijn alle twaalf de namen goed. En er had best nog wel wat bij gekund zelfs. Maar er kan en mag er maar één winnen. Welke gaat dat worden en waarom? Je hoort en ziet het in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch