Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over rampscenario Netflix en EA niet eerlijk over microtransactions

19/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow is dé koele start van deze snikhete dinsdag voor mensen die meer willen weten over de game industrie. JJ en Koos zitten speciaal voor jullie klaar om zich druk te maken over de zakelijke beslommeringen in de gamesindustrie, zodat jullie het niet hoeven doen. En je leest het goed, JJ en Koos want Boris is lekker aan het genieten van de zon ergens in het buitenland. Tijdens deze Peepshow hebben de twee het over de mening van een oud EA-CEO op microtransactions, de mogelijke adder onder het gras bij de Skate 4 free-to-play aankondiging, de productieproblemen van Halo Infinite, een samenwerking tussen Netflix & Microsoft en een flinke dip van de CD Projekt Red aandelenkoers.

CEO EA: ‘Alleen idioten doen niet aan microtransactions’

Microtransacties, we kennen ze allemaal. Iets kopen om het pay-to-win gevoel naar boven te brengen. EA gebruikt microtransacties in games als geen ander. De voormalige EA-CEO John Riccitiello heeft onlangs gesproken over microtransacties en zei “Degenen die het genereren van inkomsten uit micro transacties vroeg in het creatieve proces vermijden, zijn de puurste en briljantste mensen, maar tegelijkertijd zijn ze de grootste idioten ooit’. En toen brak de shitstorm uit op social media uit. Microtransacties blijven dus een controversieel onderwerp binnen de industrie en er blijven discussies over hoe het op de juiste manier uitgevoerd kan worden. Hoe kijken de twee tegen deze uitspraken aan?

Netflix werkt samen met Microsoft

Netflix is de laatste tijd veel voorbij gekomen tijdens de PEEPshow. Het aantal abonnees was namelijk flink gedaald vanwege verschillende redenen. Een daarvan was de account sharing aanpassing. Microsoft gaat Netflix nu voorzien van technologie voor het plaatsen van reclames bij een nieuw abonnement. Netflix plant namelijk een goedkoper abonnement waarbij kijkers kunnen kiezen of ze advertenties willen zien of niet. Zal dit er voor zorgen dat de cijfers van Netflix weer een beetje omhoog gaan? Of raken ze hierdoor juist nog meer leden kwijt? Dit allemaal en meer zie en hoor je in de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch