Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de mogelijke verkoop van Ubisoft & de problemen van Netflix

26/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow van deze week is feitelijk een special. Want Boris en JJ hebben het aan de desk vooral over de recentelijke berichtgeving rond Ubisoft. Het bedrijf zou een prooi zijn voor verkoop. En dit laat goed zien, of het nu gaat gebeuren of niet, dat de gamesindustrie zoals we hem kennen, in een crisis zit. En dan is het alle hens aan dek bij de Peepshow die we speciaal voor onze gewaardeerde Premiumleden maken. In hoeverre denken de twee dat een eventuele aankoop van Ubisoft nabij is? Wat is er aan de hand? Waarom zijn de Fransen te koop? En wie zou er dan interesse in hebben? Het beloofd dus een stevige discussie te worden. Je gaat het zien en horen in de Peepshow van dinsdag 26 april 2022.

Ubisoft in de verkoop

Wat is het toch met de massale verkoop van al die publishers en studios? Wat is er aan de hand? Ubisoft lijkt dus, als we de verhalen van Kotaku en Bloomberg mogen geloven, de volgende op de lijst te zijn. Waarom is dat? Wat is er de laatste tijd allemaal gebeurd daar? Heeft het te maken met d werksfeer? Of de mislukte poging om NFT’s in videogames te implementeren? Of draait het allemaal om de grote games die niet snel uit gaan komen? Wat gaat Yves Guillemot doen? Hij is altijd mordicus tegen verkoop geweest. Ubisoft moet van hem onafhankelijk zijn. mara kan dat nog wel? Is verkoop nu de juiste optie? En wie gaat Ubisoft dan eventueel oppikken? Wordt dat een traditionele publishers zoals EA, Xbox of Sony , of gaan we de keiharde boys van de durf investeerders zien?

Nieuwe game Project Q valt niet goed

Om te illustreren in welke malaise zich Ubisoft momenteel bevindt, kun je het beste kijken naar de reacties van Ubisoft op hun nieuwe ‘Battle Royale’ game Project Q. Tijdens de aankondiging kwamen ze met wat krampachtige reacties. Tot slot praten Boris en JJ over de problemen bij Netflix. De abbo’s lopen weg. Bovendien kun je een perfecte parallel trekken tussen de huidige situatie rond Ubisoft en de situatie van Netflix.¬† De uitleg waarom dat zo is, zie en hoor je in deze editie van de Peepshow.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch