Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% special over de problemen en toekomst van Ubisoft

26/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow is zoals elke week een fijne start van de dinsdag voor mensen die meer dan normaal ge├»nteresseerd zijn in het reilen en zeilen binnen de game industrie. Dit keer schuift Skate bij JJ aan voor een speciale editie van de Peepshow. Deze aflevering draait namelijk helemaal om Ubisoft. Want het loopt al tijden niet lekker bij de Fransozen. En na de zakelijke update van Ubisoft vorige week lijkt het tij voorlopig ook nog niet gekeerd. De twee heren kijken terug en proberen uit te vinden op welk moment het precies mis ging bij de developer van roemruchte franchises┬á als Assassin’s Creed en Far Cry.

Ubisoft zet opeens de ontwikkeling van maar liefst vier games stop

Ineens was daar de afgelopen week het bericht dat Ubisoft maar liefst vier games stopzette. Vier games waar honderden medewerkers waarschijnlijk duizenden uren in hadden gestopt. Om al dat werk nu dus in de virtuele prullenbak te mieteren. Daarnaast verschoven ze de Avatar game naar 2023/2024. Waarmee het spel de belangrijke release van de gelijknamige film totaal mis gaat lopen. Die komt immers dit najaar in de bioscoop. Het moet wel heel; serieus mis zijn wil je die beslissing nemen. Wat is er allemaal aan de hand. Waarom worden er opeens zoveel games weg gegooid?

Zelfstandig doorgaan of overnamekandidaat?

En wat gaat de oplossing van het probleem worden? We hoorden signalen dat de Fransozen meer spin-offs van Assassin’s Creed willen maken. Zo’n aanpak brengt echter ook risico’s met zich mee. Kijk naar Activision, wat geheel afhankelijk is van Call of Duty. En als de franchise even wat minder draait, draait het hele bedrijf minder. JJ en Skate denken na en bespreken met elkaar hoe zij de toekomst van Ubisoft zien. En daar hoort ook de mogelijkheid van een overname bij. Je gaat het allemaal zien en horen in de Peepshow van dinsdag 26 juli 2022.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch