Menu Premium
Loading...

!@#$% over verregaande flirt van Xbox met Konami en launchdata next gens

01/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow gaat godzijdank dit keer niet al te veel over het Coronavirus. De mainstream media staan er al meer dan genoeg vol mee en er gebeuren ook andere zaken binnen de game-industrie. Neem bijvoorbeeld de pittige flirt die Xbox momenteel uitvoert met Konami. Het schijnt zo te zijn dat Xbox de hele ‘game-inboedel’ van Konami wil gaan overnemen. Voor beaucoup de geld. Denken Boris en JJ dat dit waar kan zijn? En als dat zo is, zou dat een goede move zijn van ome Phil Spencer en de zijnen? PES 2021 straks exclusief op de Xbox en de PC. Het zou me wat wezen zeg…

‘Launchdates van Xbox Series X en PlayStation 5 niet in gevaar’

Maar er is ook ander nieuws uit de wereld die console wars heet. Het hete hangijzer van de launchdates van zowel de Xbox Series X als de PlayStation 5. Gaan beide partijen de geplande najaarsrelease wel halen? Veel mensen, waaronder Boris, twijfelen hieraan. Het Coronavirus heeft immers een behoorlijk impact gehad op de fabrieken in Azië. En de impact is nog steeds niet voorbij. Desondanks gaven zowel Sony als Microsoft afgelopen week aan dat de data niet in gevaar komen. Hoe dan? Kan dit kloppen of is het mooipraterij om de aandeelhouders niet te laten schrikken? Boris en JJ gaan in de hun bekende stijl de discussie aan.

Epic Games gaat nu ook zelf games uitgeven

En er is meer. Epic Games schudt de laatste tijd het ietwat stoffige gaming landschap behoorlijk op. Door bijvoorbeeld net als Steam een portal op te zetten waar je games kunt kopen. En nu gaan ze dus ook zelf games uitgeven. Met een deal die voor developers behoorlijk goed uitpakt. Wat vinden Boris en JJ hiervan? En waarom doet Epic dit? Zijn ze een charitatieve instelling geworden of hebben ze een ander, hoger doel voor ogen? Dit en meer in deze editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch