Menu Premium
Loading...

Xbox Games Showcase Nabeschouwing: “Verwarrend”

24/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Donderdagavond was het zo ver. Microsoft ging met de billen bloot en toonde eindelijk haar first party content voor de komende tijd. De content van de Xbox Games Showcase nam een uur in beslag en toonde games van negen van de vijftien Xbox Game Studios. De vraag was nu: hoe next gen zag het er allemaal uit? Hoeveel vette games had Microsoft voor ons in petto en wanneer kwamen ze uit? Op al die vragen hebben we een antwoord gekregen. Hoogste tijd om al die antwoorden nog eens door te nemen en er voorzichtig een waardeoordeel aan te hangen. Zowel journalistiek als puur gebaseerd op smaak. Want het is en het blijft Gamekings.

9 van de 15 Xbox Game Studios toonden hun games

We kregen dus content te zien van negen van de vijftien Xbox Game Studios. Vijf daarvan waren, en zeg het vooral hardop voor het ultieme effect, World Premieres. We hebben het over As Dusk Falls, Avowed, Fable, Forza Motorsport en State of Decay 3. Verder waren er updates van games als Tell Me Why, Psychonauts 2 en Everwild en kregen we een eerste blik op de campagne van Halo Infinite. Tel daarbij op een aantal third party titels die console launch exclusives brachten en je hebt een fikse reeks aan games. Bij de third party games vielen vooral CrossfireX, S.T.A.L.K.E.R. 2, en Warhammer 40,000: Darktide op.

Was Xbox Games Showcase niet gewoon de Game Pass show?

Alle games die we gisteren voorbij zagen komen, zijn vanaf launch te spelen via Game Pass. Waarmee deze service zo publieksvriendelijk lijkt te gaan worden, dat je het bijna niet meer gelooft. Hoe kijken de drie heren aan tegen al deze aankondigingen? Zijn ze zwaar onder de indruk, missen ze zaken, zien ze adders onder het gras of moet je echt anders naar de strategie van Microsoft gaan kijken? En kun je het niet meer zo maar vergelijken met de strategie van Sony? Het antwoord zie en hoor je in deze nabeschouwing van de Xbox Games Showcase.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch