Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ‘Starfield-gate’, prijzen PS+ en ‘leegloop’ Rockstar

06/09/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niks Peepshow op de dinsdag. We doen hem deze week op de woensdag. Dus geen paniek. JJ is terug van vakantie en helemaal klaar om met Boris de ontwikkelingen in de gamesindustrie te bespreken. Iets wat ze zoals altijd doen zonder een blad voor de mond te nemen. De industrie stond allesbehalve stil in de periode dat de Peepshow even een zomerbreak had. Er gebeurde van alles. In de UK kregen een aantal grote media-outlets geen code van Starfield. Waarom was dat? PlayStation verhoogde opeens de prijzen van hun PS+ service met 30%. Wat was daar aan de hand? Er vertrok opnieuw een grote naam bij Rockstar. Wat speelt daar dan allemaal? En zo waren er nog wel een aantal zaken die er om vroegen besproken te worden. En dat doen de twee heren dus in deze lekker lange Peepshow van woensdag 6 september 2023.

Censuur of ‘straf’: UK media krijgt geen Starfield code

De game Starfield van Bethesda domineert momenteel de game-media. Een aantal media-outlets in de UK wilden daar graag aan mee doen, maar konden dat niet omdat ze geen code van Bethesda hadden gekregen. Toen de hoofdredacteur van Eurogamer dat in een blog meldde, brak de pleuris uit op het internet. Dit zou de reinste censuur zijn. Een poging om kritische media de mond te snoeren aangezien YouTubers wel een code hadden ontvangen. Boris en JJ bekeken deze issue en bespraken alle mogelijke aanleidingen voor Bethesda’s weigering om codes te sturen. Wat was volgens hen de meest logische oorzaak voor dit geschil?

Embracer Group sluit opeens Volition Games

Ander opmerkelijk nieuws de afgelopen tijd waren de forse prijsverhogingen van PS+ tiers, het vertrek van (opnieuw) een grote naam bij Rockstar en de sluiting van developer Volition Games (onder andere Saints Row) door de Zweedse Embracer Group. Meer dan genoeg stof om over te praten in deze nieuwe editie van de Peepshow.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch