Menu Premium
Loading...

!@#$% over pluspunten van het Coronavirus voor gaming en Naughty Dog

17/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag. En dat betekent dat we een nieuwe editie van de Peepshow aan je serveren. JJ in de studio en Boris vanuit zijn thuis-studio in Noord-Holland. We leven momenteel in het Corona tijdperk en dat betekent dat we daar waar nodig op een aangepaste manier opnemen. Maar, de Peepshow en alle andere content gaat daarmee wel gewoon door. Want er valt meer dan genoeg te vertellen. Helaas ook over het Coronavirus. Daar ontkomen we letterlijk en figuurlijk niet aan.

Coronavirus heeft ook positieve gevolgen voor de gamesindustrie

Maar we houden het voor een deel positief. Het klinkt misschien raar, maar voor de game-industrie is het Coronavirus niet enkel de duivel. Ja, consoles halen de release mogelijk niet en games kunnen worden uitgesteld, maar de tijd die mensen hebben om te gamen is ineens exponentieel groter geworden. En dat merk je. JJ lepelt een reeks aan voorbeelden op van services die overbelast dreigen te raken en games die online een record aantallen spelers behalen. Hoe gaat de markt op deze ‘trend’ inspelen? En is het wel ethisch verantwoord om marketing te maken op iets wat verschrikkelijke gevolgen heeft voor de mensheid? Boris en JJ discussiëren er over.

De harde waarheid achter The Last of Us 2

Dan de situatie rond Naughty Dog. Een van onze favoriete developers. Altijd goed voor top games. Maar dat succes kent een schaduwzijde. Althans, als we een artikel op Kotaku.com mogen geloven. Daarin wordt uitgebreid de crunch cultuur van de Amerikaanse studio besproken. Een cultuur die, volgens anonieme medewerkers, werknemers ziek maakt en velen de studio de rug doet toekeren. Boris en JJ bespreken de info die vrij is gekomen en bekijken wat de gevolgen kunnen zijn voor de games die Naughty Dog maakt en de studio’s zelf. Kan of moet er wat veranderd worden en zo ja, hoe dan? Dit en een snufje porno aan het eind, kun je allemaal zien en horen in deze editie van de Peepshow. Stay safe!!!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch