Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over mogelijke tegenslag aankoop Activision/Blizzard door Xbox

08/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag en er staat een verse editie van de Peepshow voor je klaar. Sterker nog, je gaat er deze week twee van ons krijgen. JJ is namelijk terug en dat betekent dat het ‘peeperige’ duo terug bij elkaar zit. In de drie weken van hun afwezigheid kan er een hoop gebeuren. Kijk bijvoorbeeld maar naar de goedkeuring van de aankoop van Activision/Blizzard door Microsoft. Die is zeker nog niet overal in kannen en kruiken. In Engeland heeft de CMA, de Britse Competition and Markets Authority, zelfs een protest aangetekend tegen de aankoop. Ze zien een mogelijke monopolie-positie van Xbox tot stand komen. En dat mag niet. PlayStation onderschrijft en ondersteunt deze mening. Wat gaat er nu gebeuren? En is de klacht terecht? Plus natuurlijk het antwoord op de vraag of de aankoop van Xbox in gevaar komt?

Britse kritiek op aankoop Activision Blizzard door Xbox

De Peepshow van 6 augustus 2022 draait grotendeels om deze complexe zaak. Je koopt als multinational niet zo maar even een toko op. In bijkans elk land moet deze aankoop goed gekeurd worden. Door de landelijke variant van de Britse Competition and Markets Authority. De regels zijn best lastig en vaak voor meerdere interpretatie vatbaar. En interpreteren, dat doen de drie heren graag. Hoe zien zij deze zaak? En wat vinden ze van de houding van respectievelijk Xbox en PlayStation? Je gaat het allemaal zien en horen in deze video.

Grote streamers stoppen met streamen

En er is meer. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om straks met meerdere mensen gebruik te gaan maken van één Game Pass abonnement. Een meesterzet van Xbox? En hoe kan het dat twee grote Twitch streamers er opeens over denken om flink minder te gaan streamen of er zelfs mee helemaal te stoppen? De antwoorden zie en hoor je in deze nieuwe editie van de Peepshow. Met later in de week nog een special over de afgelopen Gamescom.          

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch