Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Peepshow over slecht kwartaal Xbox en PlayStation & controverse GTA VI

02/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow is vaste prik op dinsdag voor alle mensen die meer willen weten over de game industrie. Boris is terug van vakantie. JJ is vaste prik en dit keer is Koos aangeschoven omdat er in deze editie een aantal zware onderwerpen voorbij komen. En dan wil je zoveel mogelijk meningen zien en horen. Wat zijn die pittige onderwerpen dan? Ten eerste zijn daar de kwartaalcijfers van Sony (PlayStation) en Microsoft (Xbox). En als het om de game-divisies gaat, werd er niet goed gescoord. Plus daar was de mededeling dat Rockstar gemarginaliseerde groepen niet langer onderwerp zou maken van grappen. Dit en meer komt voorbij in de Peepshow van 2 augustus 2022.

PlayStation en Xbox hebben een minder kwartaal achter de rug

Kwartaalcijfers zijn altijd een dingetje. Ook voor PlayStation en Xbox. Voor ons als gamers maken ze misschien niet zo veel uit, maar voor aandeelhouders wel. En helaas zijn die wat machtiger als ons als het gaat om het voortbestaan van publishers. Als die kwartaalcijfers niet goed zijn, dan dat altijd voer voor speculatie. Wat is er mis gegaan? Waar ligt het aan? En net zo belangrijk, wat moet er gedaan worden om het tij te keren. Boris, JJ en Koos praten samen over de matige resultaten van de twee grootmachten en wat er moet gebeuren.

Tast Rockstar de humor van de GTA-franchise aan?

Dan Rockstar. Die hebben de werkomstandigheden op het kantoor veranderd. Of beter gezegd verbeterd. Dit nieuwe beleid lijkt ook terug te komen in de nieuwe editie van GTA. En dat gegeven leidde tot enige ophef op social media. Is Rockstar opeens woke geworden of valt het allemaal wel mee? De drie heren discussiƫren over deze twee topics en enkele andere opmerkelijke gebeurtenissen in de gamesindustrie. Want stopt Google Stadia deze zomer echt? En wordt Belgiƫ de place to be voor game developers? Je ziet en hoort het in de nieuwe editie van Peepshow.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch