Menu Premium
Loading...

!@#$% over het ‘ware verhaal’ achter development Cyberpunk 2077

19/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cyberpunk 2077 is een van de meest controversiële games van de afgelopen paar jaar. En ieder keer wanneer je denkt dat het verhaal rond Cyberpunk af is, komt er een nieuw staartje. Afgelopen week kwam mede-oprichter van CD Projekt Red,Marcin Iwinski, met een excuus namens hem en het management team. Sommige mensen zagen deze video als een oprecht excuus, anderen vonden de video behoorlijke wat te laat en nog steeds niet het ware verhaal. En nu komt daar een artikel bij van journalist Jason Schreier. hij sprak 20 medewerkers van het bedrijf en zij schetsten een nogal pijnlijk verhaal over het ontwikkelingsproces van het spel. Meer dan genoeg reden voor JJ en Boris om nog één keer een aflevering van de Peepshow te wijden aan Cyberpunk 2077.

De E3 2018 Demo

In 2018 mochten wij voor het eerst onze ogen leggen op de eerste “gameplay” beelden van Cyberpunk 2077. Hoe blij iedereen was toen zij deze video voor het eerst bekeken, zo teleurstellend zijn ze nu wanneer ze zich de video voor de geest halen. Een heel groot deel van wat er in de video verscheen, zat namelijk niet in de daadwerkelijke game. Als we het relaas van Schreier mogen geloven, was de demo geheel nep. Veel gameplay mechanics die in de demo zaten, waren nog niet eens gefinaliseerd of überhaupt gecodeerd. En wat krijg je dan? Een demo die vol zit met heel veel vette dingen die niet de uiteindelijke game zaten.

Jason Schreier

En wie is de persoon door wie CD Projekt Red nu opnieuw het hoofdonderwerp in de gaming industrie is? Jason Schreier is een game-journalist die onlangs het artikel ‘Cyberpunk 2077: Inside Cyberpunk 2077’s Disastrous Rollout‘ op www.bloomberg.com uitbracht. Dit artikel bracht details naar buiten over de development van Cyberpunk 2077, die dus tot recent onbekend voor ons waren. Dit artikel heeft voor zo’n grote heisa gezorgd, dat zelfs een van de eigenaren van CD Projekt Red het nodig vond om hier direct op te reageren. Wat JJ en Boris hiervan vinden? Daarvoor zal je op de play button moeten drukken.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch