Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over grote gevaren industrie, GTA 6 150 euro & E3 2024

12/09/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow op de dinsdag. De meest populaire én meest gehate rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen elke week de ontwikkelingen in de gamesindustrie door en doen dat vanuit de losse pols en zonder een blad voor de mond te nemen. Heilige huisjes worden soms omver geschopt. En dat valt niet altijd even goed. Maar saai is het nooit. Deze week gaat dat ook niet het geval zijn. De twee heren praten over de drie gevaren die Shawn Layden, voorheen bobo bij PlayStation, ziet voor de industrie. Wat zijn die gevaren? En zit Andrew Wilson, baas van EA, die ook? Hij voorspelt namelijk dat zijn bedrijf flink gaat groeien de komende jaren en dat sommige van hun franchises kunnen uitgroeien tot Star Wars-grote. Heeft Wilson te veel LSD gebruikt of zien Boris en JJ een kern van waarheid in zijn verhaal? En GTA 6 koste straks 150 euro??? Het antwoord op deze vragen krijg je in de Peepshow van dinsdag 12 september 2023.

Bedrijven als Google en Amazone zijn een bedreiging voor de industrie

Shawn Layden hield onlangs een mooi betoog tijdens een seminar. In dit praatje schetste de ex-PlayStation baas een aantal bedreigingen voor de games-industrie. Grote bedrijven die zich in de industrie proberen te werken, de te hoge productie budgetten van Triple A games én creatieve stilstand binnen de industrie. Zien de twee peepshowers deze bedreigingen ook en zo ja, hoe kunnen ze afgewend worden? En hoe denkt EA-boss Wilson de winsten van zijn bedrijf een enorm stuk te kunnen vergroten? En waarom vergelijkt hij The Sims en de Battlefield-community met die van Stars Wars en Marvel?

Gaat GTA 6 straks 150 euro kosten?

En dan het vage gerucht over GTA 6. Dat de game 2 miljard dollar zou gaan kosten om te maken en de gamers er (daarom) straks 150 euro voor zouden moeten gaan betalen. Klopt dat gerucht en indien niet, is het überhaupt denkbaar dat games binnen afzienbare tijd dat soort bedragen op hun prijskaartje gaan vermelden? Je ziet en hoor het in deze nieuwe editie van de Peepshow.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch