Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de uitspraak in de rechtzaak tussen Epic vs Apple

14/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow is terug met Boris én JJ. Want tja, wat is een Peepshow zonder hen. Deze week gaan we hebben over twee onderwerpen. Het eerste onderwerp betreft een rechtszaak die al een tijdje speelt. Het betreft de rechtszaak tussen Apple en Epic. Epic startte deze case vanwege het mogelijke monopolistische beleid dat Apple voerde in de appstore. De beladen zaak is al een tijd aan de gang en er hangt voor zeel veel developers veel van af. Afgelopen week was daar dab eindelijk de uitspraak. Hoe viel die uit? Won Epic en trok Apple aan het kortste eind? Boris & JJ bekeken het verdict en reageren er op in deze editie van de Peepshow.

Apple wil 30% van alle betalingen binnen de appstore

Alle draaide zoals altijd om centjes. Epic vind dat de commissie van 30 procent die Apple vraagt voor alle abonnementen en aankopen via de App Store, te hoog is. Epic wil dat liever via hun eigen kassa laten verlopen. Wat we goed kunnen begrijpen. Geld stinkt niet bepaald. Nu ja, horeca geld wel… Maar goed, even to the point. De Amerikanen besloten daarop een eigen systeem in Fortnite te plaatsen waar je direct kon betalen voor in-game aankopen. Dat ging echter tegen de regels van de App Store in. En dus ontstond er beef, die leidde tot een rechtszaak. Waarvan nu dan eindelijk een uitspraak is. Eentje die bijzonder verrassend uitpakte.

Een ’tweedehands’ God Of War Ragnarök?

Natuurlijk hebben we het niet alleen over de rechtszaak. Tijdens de Playstation Showcase was er sommige mensen iets opgevallen in de nieuwe God Of War Ragnarok trailer. Het lijkt er op dat ontwikkelaar Santa Monica dezelfde assets gebruikt als bij het vorige deel. Valt dat te billijken of het allemaal erg laks? Boris & JJ hebben er een duidelijke mening over. Het is en blijft natuurlijk de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch