Menu Premium

Zoo Tycoon Friends is aangekondigd voor Windows 8

Lisette Atsma 08/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gezien het grote succes van de in 2013 uitgebrachte Xbox 360- en Xbox One-editie van Zoo Tycoon, kan het geen grote verassing zijn dat vandaag bij de Develop Conference in Engeland er een nieuwe telg in de Zoo Tycoon-franchise werd aangekondigd. Deze nieuwe variant, genaamd Zoo Tycoon Friends is aangekondigd voor Windows 8, Windows Phones en tablets die op Windows 8 draaien. De game zal daarnaast gebruik gaan maken van het free-to-play model.

Toen Zoo Tycoon voor het eerst uitkwam, was het een simulatie-game waar je jouw eigen dierentuin moest opbouwen en onderhouden, veel lijkend op Rollercoaster Tycoon. Met de komst van Zoo Tycoon op de Xbox-platformen vorig jaar, kwam echter ook de mogelijkheid om interactie te hebben met de dieren in je dierentuin. Je kunt de dieren verzorgen, voeren en met ze spelen door middel van Kinect. Deze nieuwe mogelijkheden ga je ook krijgen in Zoo Tycoon Friends. Om de game goed te laten lopen op Windows Phones en tablets, heeft ontwikkelaar Behaviour Interactive de graphics wel iets naar beneden moeten bijstellen. Hierdoor zal Zoo Tycoon Friends meer cartoon-achtige visuals hebben dan zijn voorgangers.

Zoo Tycoon Friends zal de mogelijkheid geven om je vooruitgang te synchroniseren tussen je PC, tablet en smartphone, zodat je de vooruitgang van thuis mee kunt nemen onderweg. Zoals bij veel free-to-play games gaat ook Zoo Tycoon Friends je de mogelijkheid geven om met echt geld in-game voorwerpen te kopen. Tot hoe ver je kunt spelen zonder een kleine financiële investering te doen, is nog onbekend.

Heb je dus zin in een laid-back strategisch spel, dan zou deze game best nog wel kunnen bevallen. De game lijkt echter vooral naar een jonger publiek gericht te zijn en kan gezien worden als een game voor de hele familie. Zoo Tycoon Friends zal deze zomer al uitkomen op de eerdergenoemde platformen, namelijk PC’s, tablets en smartphones die runnen op Windows (Phone) 8.

Zoo Tycoon Friends is aangekondigd voor Windows 8

Zoo Tycoon Friends is aangekondigd voor Windows 8

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch