Menu Premium

Zitten er straks geen getatoeëerde ‘echte’ mensen meer in videogames?

JeffreyHage 26/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Catherine Alexander is boos. Zij heeft zes tattoo’s gezet op WWE worstelaar Randy Orton. Alexander sleept nu Take Two Interactive voor de rechter omdat zij vindt dat er copyright wordt geschonden. De reden: Orton’s tattoo’s zijn te zien in de laatste WWE worstel game. Iets waar Alexander nooit voor heeft getekend en waar zij nu verhaal voor wil halen. De vraag is nu: heeft Alexander een poot om op te staan? Ze heeft immers nooit een contract opgesteld toen ze haar tattoo’s op Orton zette, maar ze is wél intellectueel eigenaar van de ontwerpen.

Alexander wil geld zien

Cahterine Alexander ziet de bui al hangen: haar werk is gratis en voor niks (althans volgens haar mening) te zien in de laatste WWE game van Take Two Interactive. Nu wil ze geld zien en sleept ze Take Two voor de rechter. Daar zit echter wel een ‘maar’ aan. “Orton and Alexander did not discuss copyrights, licenses, or other permissions when Orton commissioned the tattoos; however, as part of Orton’s wrestling contract, he licensed the right to use his name and likeness to WWE.  WWE then sublicensed his name and likeness rights to Take-Two Interactive (Take-Two). Take-Two is the publisher and producer of the “WWE 2k” video game franchise, and no one at Take-Two or associated with the game got Alexander’s permission to include Orton’s tattoos in the video game,” aldus het statement vanuit de rechtbank.

Het hangt af van de Jury

Na de verschillende pleidooien van de advocaten is dit nu hoe de zaak ervoor staat. De rechtbank vindt dat Alexander een punt heeft als zij zegt dat zij als intellectueel eigenaar van haar werk hier ook erkenning voor moet krijgen. Dit betekent ook dat als de Jury het eens is met de rechtbank het veel moeilijker gaat worden voor getatoeëerde mensen om in films, games en series te verschijnen. Dit aangezien er dan altijd rekening gehouden moet worden met de intellectueel eigenaar van de lichaamsversiering. En het probleem daar weer van is dat producers van media dan liever kijken naar acteurs en actrices zonder tattoos, dan met.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch