Menu Premium

Zelda: Breath of the Wild modder voegt nieuwe dungeon aan game toe

Dennis 28/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een fantastische game. Maar een van de kritiekpunten, onder zelfs de grootste fans, was dat er niet genoeg echte dungeons in de game zaten. Fanatieke modders hebben dat probleem nu aangepakt.

De modding community van Zelda: Breath of the Wild

Voor een game die geen officiële pc-release heeft is de mod-community van Zelda: Breath of the Wild bijzonder actief. Wat begon als kleine mods die Link andere haarstijlen of wapens gaf evolueerde al relatief snel in het vervangen van Link met hele andere personages. Zo kun je de game nu spelen met Zelda of Linkle, zonder ooit echt te merken dat de game zo origineel niet bedoeld was.

Nu is de community, met dank aan de modder HailToDodongo, echter nog een stap verder gegaan en kun je nu een hele nieuwe dungeon aan de game toevoegen. Een dungeon vol unieke puzzels, gevechten, en assets. Sommige textures zijn nog niet helemaal af, en de dungeon kan zich ook nog niet meten met een bekende watertempel, maar het is desalniettemin erg indrukwekkend. Zeker voor een eerste poging. De toekomst van deze modding community ziet er dan ook erg veelbelovend uit.

Hoe werkt het?

Om deze dungeon te spelen zul je de Wii U versie van de game op de PC moeten emuleren. Dit gaat tegenwoordig al erg makkelijk dankzij de ver ontwikkelde Wii U emulator Cemu. Vervolgens kun je de dungeon hier downloaden, en hoef je enkel de instructies op die pagina te volgen. Let wel op, de dungeon vervangt een van de bestaande kleine shrines in de game. Dus mocht je daar erg aan gehecht zijn dan is dit waarschijnlijk niet de goede mod voor jou.

Het emuleren, en het op deze manier spelen, van de game is overigens compleet legaal. Zolang je tenminste over de originele game beschikt en hem via je eigen disc op jouw pc dumpt. Het downloaden van een game blijft namelijk nog wel steeds erg illegaal, en je zou tenslotte ook geen auto downloaden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch