Menu Premium

Zelda: A Link Between Worlds verschijnt op 22 november

Karim Shehata 01/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind dit jaar staat er een grote release op het programma voor de Nintendo 3DS, in de vorm van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Het spirituele vervolg op A Link to the Past, dat in 1991 voor de Super Nintendo verscheen, is in een relatief redelijk korte tijd de tweede Zelda-game voor de handheld van Nintendo. In de releaseperiode van de Nintendo 3DS kwam de Japanse mediagigant namelijk op de proppen zetten met een remake van het toonaangevende Ocarina of Time. Binnenkort is het tijd voor de volgende Zelda-game voor de Nintendo 3DS, want Zelda: A Link Between Worlds verschijnt op 22 november.

Dit heeft het Japanse gamebedrijf  zojuist aan duizenden kijkers gecommuniceerd door middel van een Nintendo Direct-uitzending. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Donkey Kong Country: Tropical Freeze, een erg belangrijke titel voor Nintendo, verschijnen de belangrijke games voor de Nintendo 3DS nog wél dit jaar, zoals bijvoorbeeld Zelda: A Link Between Worlds. De prioriteit voor de Nintendo 3DS-games zou wellicht kunnen komen omdat de Nintendo 2DS, die gewoon alle games van de grotere broer afspeelt, over een paar weken op de markt verschijnt. Dit is overigens niets meer dan een vermoeden van de schrijver in kwestie.

We keren terug naar de wereld waarin Zelda: A Link to the Past zich in 1991 afspeelde en dat is natuurlijk geweldig nieuws voor de doorgewinterde Zelda-fan. Hoewel de eerder genoemde wereld helemaal hetzelfde is, zijn wel alle kerkers geheel nieuw, waardoor je dus wel gewoon een nieuwe game speelt en geen halve remake.  Ook het schieten op vijanden van een verdere afstand dan je normaal gewend bent van de Zelda-games, keert terug in deze game, waardoor je bijna persoonlijk ‘A Link to the Past’ krijgt met deze game. Zoals de titel al vermeldt, verschijnt The Legend of Zelda: A Link Between Worlds op 22 november voor de Nintendo 3DS.

Zelda: A Link Between Worlds verschijnt op 22 november

Zelda: A Link Between Worlds verschijnt op 22 november

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch