Menu Premium

YouTube-app voor de Xbox One krijgt Game DVR en Upload-integratie

Karim Shehata 07/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het maken en delen van gameplay-video’s is inmiddels een beetje wat deze generatie consoles definieert. Waar de PlayStation 4 zelfs een share-knop heeft, kan ook de Xbox One veel met vooraf opgenomen gameplay-filmpjes. Daarnaast is ook het streamen van gameplay erg belangrijk voor beide consoles, maar het belangrijkste moet nog komen: YouTube-integratie. Op de Xbox One is dit vanaf morgen mogelijk, want de YouTube-app voor de Xbox One krijgt Game DVR en Upload-integratie.

Dit heeft Microsoft zojuist aangekondigd op Xbox Wire. Dit betekent dat het dus mogelijk wordt op de Xbox One om opgenomen gameplay te bewerken in de Upload Studio en deze vervolgens op YouTube te zetten door middel van de gelijknamige applicatie. Veel gamers vroegen om deze functie op zowel de Xbox One als de PlayStation 4 en eerstgenoemde console gaat dus aan de haal met de primeur. De update wordt vanaf morgen uitgerold op de Xbox One en daardoor kunnen gamers dus vanaf morgen een de slag met de Game DVR- en Upload Studio-integratie in de Youtube-applicatie.

Met de release van Titanfall op de Xbox One bracht Microsoft al Twitch-integratie en dit werd een groots succes. De game is al miljoenen uren op Twitch gezien geweest. Echter was Microsoft ten opzichte van de concurrentie niet eerder met Twitch-integratie op de console, want de PlayStation 4 kon dit al bij de lancering. Ook op de console van Sony wordt hier erg veel gebruik van gemaakt door gamers, waardoor je het delen en streamen van gameplay-beelden wel hét oogappeltje mag worden genoemd van deze generatie consoles. Microsoft gaat nu dus vanaf morgen ook YouTube ondersteunen. De verwachting is wel dat Sony ook in de nabije toekomst gaat zorgen voor een Youtube-integratie in de share-functies van de PlayStation 4.

Overigens is de YouTube-integratie niet het enige wat morgen gaat plaatsvinden op een Microsoft-platform, want morgen komt de GoPro-applicatie uit voor de Xbox 360. In deze app, die dit jaar ook nog voor de Xbox One moet gaan verschijnen, kun je mensen de gekste en ziekste stunts zien doen.

YouTube-app voor de Xbox One krijgt Game DVR en Upload-integratie

YouTube-app voor de Xbox One krijgt Game DVR en Upload-integratie

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch