Menu Premium

Xenoblade Chronicles 2: al het nieuws uit de Nintendo Direct

Froukje Planken 07/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een Nintendo Direct die geheel in het teken stond van Xenoblade Chronicles 2 zijn we meer te weten gekomen over de aanstaande game van ontwikkelaar Monolith Soft.
De RPG, een nieuwe game in de Xeno serie die bekend is van o.a. Xenogears op de Playstation en (meest recentelijk) Xenoblade Chronicles X op de Wii U, lijkt in veel opzichten op zijn voorgangers, maar met frisse elementen.

Hoewel deze open-wereld Japanse RPG een vervolg is op de laatste twee Chronicles games, speelt het zich af in een andere wereld en met nieuwe hoofdrolspelers: Rex en Pyra. De grote, open wereld en de typische Japanse stijl blijven echter intact voor dit nieuwe deel.
In de Character Trailer worden de hoofdrolspelers geïntroduceerd en zien we de andere personages uit het verhaal.

In de Nintendo Direct is verder te zien hoe je Blades (metgezellen) kunt verzamelen en een band met ze moet opbouwen om je team sterker en groter te maken. De teamgevechten zijn stategisch waarin je moet samenwerken met je Blades die allemaal verschillende ‘abilities’ hebben. Drivers (hoofdpersonen) en Blades vechten met Arts die je in combo’s in kunt zetten, zoals bekend uit de vorige Xenoblade games.
In de game lijkt een grote nadruk te liggen op verzamelen van materiaal en aanpassen van je uiterlijk en gevechtsopties.

Aan het einde van de Direct werd nog even een Expansion Pass aangekondigd, die in fases toegang geeft tot nieuwe content, zoals nieuwe missies, een zeldzame Blade en nieuwe verhaalcontent. In een gratis DLC is overigens de Japanse Voice Over op dag één te downloaden.
Als kleine kers op de taart is vanaf 9 november een side quest te spelen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waarmee het kostuum van Rex te verdienen is.

Xenoblade Chronicles 2 werd voor het eerst aangekondigd in januari 2017 tijdens de uitgebreide onthulling van de Nintendo Switch. Nu hoeven we niet lang meer te wachten op de game, want de wereldwijde release is op 1 december 2017 (alleen op Nintendo Switch).

Heb je de Nintendo Direct gemist en wil je hem in zijn volledigheid nog even checken, dan kun je dat hier doen:

Bron: Nintendo, Eurogamer

Loading...
  • Greenekitten

    De game waar ik een Switch voor in huis heb gehaald. Xeno-games zijn wat mij betreft toch altijd wel de beste games in het (j)rpg genre.

  • Haydrion Rayel

    gepreorderd, kan niet wachten tot 1 December !!!!!! Love my switch, voorlopig ff geen PS4 meer voor mij. Heb nu Sonic Forces, Splatoon 2, Fifa 18, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda Breath of the Wild. Daar komt volgende week L.A Noire nog bij en 1 December Xenoblade Chronicles 2 en dan wachten op Pay Day 2 en wolfenstein the new colossus want die heb ik bewust niet op de ps4 gehaald, dan heb ik alles wel zon beetje voor de Switch din

  • Shane Perera

    Zag er goed uit. Hoop dit te gaan halen, misschien wel de Special Edition, al ben ik niet iemand die snel special editions gaat halen perse altijd. Verhaal klinkt goed zover.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord