Menu Premium

XCOM shooter website en video’s zijn offline gehaald

Gamekings Redactie 14/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

XCOM shooter website en video’s zijn offline gehaald. Wat kan dat betekenen voor de shooter van 2K Games? Krijgt de titel een herstart compleet met een nieuwe site en promo campagne? Of heeft 2K de stekker getrokken uit dit langlopende project?

De tactical shooter XCOM , een reboot van de X-COM serie, werd al aangekondigd in 2010 voor een release in 2011 om prompt te worden uitgesteld naar 2012. Daarmee is het verhaal nog lang niet afgelopen, want in mei 2012 werd de game opnieuw uitgesteld naar een release in het fiscaal jaar 2014. Vorig jaar doken er ook nog een aantal screenshots op van XCOM waaruit zou blijken dat de game een geheel nieuwe weg was ingeslagen. Namelijk van een first-person shooter naar een third-person shooter.

Een maand geleden volgde er nieuws dat 2K mogelijk de naam XCOM zou laten vallen nadat Take-Two de domeinnamen thebureau-game.com en whathappenedin62.com registreerde. Toepasselijk voor een game die zich afspeelt binnen de FBI in de jaren 60.

Een game die begon als een first-person shooter en een reboot van de populaire X-COM serie, maar eindigt als een third person shooter die onafhankelijk is van de naam XCOM. Deze game heeft 2K waarschijnlijk heel wat hoofdpijn bezorgd en als ze de titel na zoveel veranderingen nog succesvol willen uitbrengen, dan is een nieuwe start geen gek idee.

De developer diary en E3 trailer uit 2011 zagen er veelbelovend dus laten we maar hopen dat deze titel uiteindelijk het licht zal zien.

XCOM shooter website en video's zijn offline gehaald

XCOM shooter website en video’s zijn offline gehaald

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch