Menu Premium

XCOM: Enemy Unknown komt deze zomer naar Linux

Lisette Atsma 27/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bedrijf Feral Interactive is voor velen vast wel bekend. Het bedrijf houdt zich bezig met het porten van games naar de Mac OS. Dit hebben ze onder andere gedaan met Hitman: Absolution, Total War: Shogun 2 en natuurlijk XCOM: Enemy Unknown. Deze laatste game staat nu echter voor een primeur; XCOM: Enemy Unknown komt deze zomer naar Linux. Het is de eerste game namelijk die het bedrijf zal porten naar dit OS.

XCOM: Enemy Unknown is in 2012 al uitgebracht door Firaxis en 2K Games op consoles en Windows PC’s. Feral Interactive was het bedrijf dat vervolgens de game heeft geport naar de Mac, en ze hebben zich nu dus ook ontfermd over de port naar linux.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met de game, in XCOM: Enemy Unknown ben je de leider van een elite combat unit. Dit team is opgericht met als doel de mensheid te beschermen van een aanval van aliens. Je doet dit door je team van soldaten in turn-based combat missies tegen vijanden te leiden. Tussen missies door kan je de onderzoek- en engineering-teams opdrachten geven om wapens te maken, en ben je verantwoordelijk voor fondsen en het verbeteren van je uitvalsbasis.

Er was dus al een versie van van de shooter uitgebracht die was aangepast om op Mac-systemen te draaien, maar nu komt er dus ook een versie aan voor de gamers wiens PC op het Linux-systeem draait. Samen met de SteamPlay release van XCOM: Enemy Unknown voor Linux zal alle add-on content tegelijk uitgebracht worden, deze bevat dus de DLC-packs, maar ook de uitbreiding XCOM: Enemy Within. Dit wordt gedaan zodat je direct toegang tot de volledige game kunt krijgen. Nu maar hopen dat we in de toekomst nog meer games kunnen verwachten voor het Linux-platform. Linux wordt immers helaas vaak vergeten door uitgevers.

XCOM: Enemy Unknown komt deze zomer naar Linux

XCOM: Enemy Unknown komt deze zomer naar Linux

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch