Menu Premium

Xbox One X-versie van The Outer Worlds enhanced, PS4 Pro niet

Lars Leeftink 16/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is de game van de week bij Gamekings, maar voor de PlayStation 4-liefhebbers hebben we wat minder nieuws. Daar waar de Xbox One X een enhanced-versie van The Outer Worlds gaat krijgen, geldt dat niet voor de PS4 Pro. Sommige zullen het niet zoveel interesseren, maar er zijn zeker mensen die dit nieuws wat minder makkelijk zullen verteren.

Verrassend of niet, het is echte waar

Gamers op de Xbox One X gaan dus een voordeel hebben als het aankomt op graphics. Het is een opvallende move, omdat de game geen exclusieve rechten heeft en de game op meerdere platformen speelbaar gaat zijn. De Xbox One X-versie gaat speelbaar zijn in 4K. De PlayStation 4-gamers zullen het moeten doen met 1080p. De PC-versie is niet zoveel over bekend, maar de kans lijkt groot dat de game ook hier speelbaar zal zijn in 1080p. Nou is dit natuurlijk niet game brekend, maar het verschil tussen 1080p en 4k is toch wel aardig merkbaar. Voor mensen die het uiterlijk minder belangrijk vinden zal dit niet zo heel relevant zijn, maar mensen die daar wel naar kijken zullen hun wenkbrauwen fronzen.

The Outer Worlds volgende week speelbaar

En dan kunnen gamers aan de slag met The Outer Worlds. Op 25 oktober 2019 gaat de game op PlayStation 4, Xbox One, en PC speelbaar zijn. De titel verraad het al, je bent vooral bezig in space. De game wordt, vooral dankzij het uiterlijk van de game, niet voor niets al the Fallout in space genoemd. Je zit op een colonist ship dat als bestemming heeft het verste randje van het heelal te bereiken. Er gaat, vanzelfsprekend, iets niet goed in de transit en een paar decennia later wordt je wakker in een penibele situatie omtrent de Halcyon kolonie. En natuurlijk ligt het lot van deze mensen in jouw handen.

Update:

De uitgever van de game, Private Division, heeft duidelijk gemaakt dat The Outer Worlds voor de PlayStation 4 wel degelijk optimalisatie zal krijgen. Op de PlayStation 4 zal de game op 1440p-resolutie draaien, wat zal opgeschaald worden naar 4K. Het enige verschil is dat de PC en Xbox One X-versie 4k-textures heeft en PlayStation niet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch