Menu Premium

Xbox One-versie The Witness voorlopig niet op de planning

Yannick van Doorn 19/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Even leek het erop dat de puzzle-adventure game The Witness ook op de Xbox One zou verschijnen, maar niets is minder waar. De game is op geschiktheid voor kinderen beoordeeld met een ESRB rating, de Noord-Amerikaanse tegenhanger van het Europese PEGI, maar alleen omdat dit makkelijker is voor de uitgever in het geval ze de game toch ooit op de Xbox One besluiten uit te brengen.

Gamedesigner Jonathan Blow gaf aan dat indie-studio Thekla Inc., waarmee hij de game uitbrengt, de game enkel mee liet beoordelen omdat dit geen extra kosten met zich meebrengt en ze de game niet nogmaals hoeven aan te melden als ze daadwerkelijk een Xbox One versie zouden gaan maken. “Het is geheel onder voorbehoud. We hebben momenteel geen plannen voor een Xbox One-versie”, aldus Blow.

In het puzzelavontuur The Witness loop je over een eiland rond waar je puzzels op moet lossen om schakelaars om te zetten, obstakels te ontwijken of bijvoorbeeld deuren te openen. De game verschijnt op 26 januari op PlayStation 4 en PC. De game is al aangekondigt voor iOS, maar hier is nog geen exacte datum van bekend. Vind je het jammer dat de game niet op de Xbox One verschijnt, of ben je er niet zo rouwig om? Laat het weten in de comments!

Bron: Polygon

Xbox One-versie The Witness voorlopig niet op de planning

Xbox One-versie The Witness voorlopig niet op de planning

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch