Menu Premium

Xbox One verkoopt 96 procent meer in de UK sinds de Titanfall-launch

Karim Shehata 17/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week hebben we officieel kennisgemaakt met Titanfall. De game verscheen op 11 maart al in Amerika, maar sinds 13 maart kan ook Europa aan de slag met Titanfall, terwijl de inwoners van de UK nog één dagje langer moesten wachten. Microsoft hoopt natuurlijk dat de game een absolute system seller wordt, terwijl Electronic Arts de game natuurlijk gewoon wil verkopen. Voorlopig lijkt de hoop van beide bedrijven werkelijkheid te worden, want de Xbox One verkoopt 96 procent meer in de UK sinds de Titanfall-launch.

Dit betekent dus dat Microsoft en Electronic Arts hier te maken hebben met de puurste vorm van een win-win situatie. Microsoft verkoopt bijna twee keer zoveel Xbox One’s, terwijl Electronic Arts de bestverkopende game van deze week in handen heeft. Over het algemeen doet EA het sowieso niet verkeerd in de UK, want ook FIFA 14, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, Battlefield 4 en Need for Speed Rivals behoren tot de twintig best verkopende games in het Verenigd Koninkrijk. Aangezien al deze games ook beschikbaar zijn op de Xbox One en deze console door Titanfall nu haar momentum kent, zijn er dus nog meer gamers die deze games potentieel zouden kunnen kopen op Microsoft’s next-gen console.

Overigens is het niet alleen maar next-gen wat de klok slaat in de UK, want Dark Souls II en South Park: The Stick of Truth volgen Titanfall op de voet. Deze twee games zijn recentelijk verschenen, maar zijn beide alleen beschikbaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Van Dark Souls II moet de PC-versie zelfs nog verschijnen en dat gaat gebeuren op 25 april aanstaande.

Het gaat dus hard met Titanfall. De eerste game van Respawn Entertainment lijkt een doorslaand succes te zijn en vanwege het feit dat deze game tot nog toe alleen is verschenen op de Xbox One en de PC, lijkt Microsoft’s portemonnee hier ook dikker van te worden. Er komt echter nog een Titanfall-lancering aan deze maand, want de first-person shooter verschijnt in Europa op 28 maart voor de Xbox 360.

Xbox One verkoopt 96 procent meer in de UK sinds de Titanfall-launch

Xbox One verkoopt 96 procent meer in de UK sinds de Titanfall-launch

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch