Menu Premium

Xbox One ondersteunt geen Xbox 360 accessoires

Gamekings Redactie 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mocht de Xbox One-presentatie van gisteren je zo overtuigd hebben dat je het apparaat moet en zal hebben, dan doe je er goed aan om je oude Xbox 360 nog niet het huis uit te gooien. Het zit namelijk zo, de Xbox One ondersteunt geen Xbox 360 accessoires. Dat wordt de portemonnee massaal opentrekken. Het zal alleen geen verrassing zijn, dit gebeurde ook bij de overgang naar de Xbox 360.

Zo wordt het bijvoorbeeld geheel onmogelijk om je oude controller op het apparaat aan te sluiten en zijn hiermee ook andere gadgets en dergelijken tot waardeloos bestempeld. De nieuwe technieken voor de Xbox One zijn niet te combineren met de oude Xbox 360-technieken. Deze verklaring kreeg Joystiq van Microsoft toegestuurd:

“Xbox One is vanaf de grond toe opgebouwd met een geheel nieuwe technologie om een nieuwe generatie voor zowel games als entertainment te bieden.” Erg hoopvolle woorden, die niets anders betekenen dan alles opnieuw te kopen. Ok, volgens Microsoft gaat de controller wel een tal aan vernieuwingen brengen. “De draadloze controller zal door middel van hoge snelheid datacommunicatie connectie met de console krijgen om zo een stabielere audio voor je headset mogelijk te maken.”

Daarnaast heb je uiteraard ook aan je oude Kinect praktisch niets meer, mocht je die ooit in huis gehaald hebben. Doordat elke Xbox One automatisch uitgerust is met een dergelijk systeem, zul je het als speler wel moeten slikken. Een apparaat zonder Kinect zit er niet meer bij. Door deze vernieuwingen zal er wel een nieuwe controller nodig zijn, zo verklaart Microsoft. Wij wachten stilletjes af tot de E3 om erachter te komen of de nieuwe gadgets ook daadwerkelijk zoveel nieuws brengen.

Xbox One ondersteunt geen Xbox 360 accessoires

Xbox One ondersteunt geen Xbox 360 accessoires

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch