Menu Premium

Xbox One ondersteunt geen backwards compatibility

Karim Shehata 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan het begin van deze generatie consoles, daarmee doelend op de Xbox 360 en PlayStation 3, was het nog deels mogelijk om je oude PlayStation 2 en Xbox games te spelen op je destijds nieuwe paradepaardje. Zo was het in de vroege dagen van de Xbox 360 nog heel normaal om bijvoorbeeld Halo 2, een originele Xbox game, in je Xbox 360 te duwen en hard aan de gang te gaan met de nog altijd fantastische multiplayer van deze game, die inmiddels dood en begraven is. Nu met de nieuwe generatie consoles heeft Sony al aangekondigd dat de PlayStation 4 je een dikke nee verkoopt als je er een PlayStation 3 game in duwt. Microsoft gaat dezelfde kant op, want de gloednieuwe Xbox One ondersteunt geen backwards compatibility.

Ook lijkt het erop dat je tweedehands games niet meer zo makkelijk kunt spelen, want Microsoft gaat waarschijnlijk om een bedrag vragen wanneer je denkt goedkoop een game gekocht te hebben. Hoe Microsoft dit wil gaan doen is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat er dus een systeem is ingebouwd in de nieuwe Xbox One die herkent of jouw game al in een andere Xbox heeft gezeten. Overspel zit er dus niet meer bij voor jouw games.

Meer duidelijkheid hierover wordt verwacht rond de aanstaande E3. Ook over een exacte releasedatum van de Xbox One en de zogeheten 15 exclusieve games, waarvan 8 nieuwe IP’s, gaan we waarschijnlijk meer zien op het grote games en entertainment festijn in Los Angeles.

Xbox One ondersteunt geen backwards compatibility

Xbox One ondersteunt geen backwards compatibility

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch