Menu Premium

Xbox One neemt met update afscheid van spraakasistente Cortana

Hylke Haagsma 25/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor Xbox Insiders heeft Xbox een update uitgebracht met een nieuwe interface. En er is een opvallende wijziging te vinden. Cortana is namelijk nergens meer te bekennen. De spraakasistente is met de update verwijderd en dat is een behoorlijk opvallende beslissing. Wel kun je nog steeds de console via spraakassistenten bedienen door middel van de Xbox Skill die voor Cortana en Alexa te gebruiken is. Via de apps of Alexa-apparaten kan zo de console met spraak bijvoorbeeld worden aangezet en uitgezet. Microsoft geeft aan dat ze wel aan een alternatief werken als vervanging omdat je nu niet meer Cortana kan gebruiken voor het virtuele toetsenbord.

Wat is er anders bij de Xbox update?

De update veranderd het home scherm van de console. Zo is er onder andere meer plaats gemaakt om meer games te kunnen tonen. Wanneer de update voor iedereen beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. De Xbox interface heeft vele veranderingen ondergaan over de jaren. Ook op de Xbox 360, weet jij nog hoe de interface eruit zag toen Xbox volop in had gezet op de Kinect? De beslissing om Cortana te verwijderen zorgt in ieder geval voor de nodige kritiek . Doordat je nu weer een tweede apparaat moet gebruiken vinden veel Xbox gebruikers dat het ze niet makkelijker wordt gemaakt.

Ben jij tevreden over de huidige Xbox interface? En maakte je veel gebruik van Cortana? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook gerust je vragen. Wij gaan Cortana best wel missen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch