Menu Premium

Xbox One lanceert in november voor 499 euro

Gamekings Redactie 10/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog voordat de persconferentie van Microsoft was begonnen wisten we het eigenlijk al, maar nu is het officieel: De Xbox One lanceert in november voor 499 euro!

Microsoft zet hun gewoonte door, door in november hun console uit te geven. De eerste Xbox was er namelijk op 15 November in 2001 in Amerika, en de Xbox 360 kwam op 22 November 2005 uit in Amerika. Ook de Xbox One komt dus in november, en om precies te zijn op 21 november. De prijs zal ietsjes duurder zijn dan die van de 360, die na de launch 400 Dollar kostte, maar het is ook een iets geavanceerder bakkie en bevat een Kinect.

Laten we de specificaties nog even onder de loep nemen: De Xbox One bevat een 8-core APU (processor die ook videoprestaties zal verwerken), maar ook een GPU, die gelijk staat aan een ATI kaart uit de HD7000 serie. De Xbox One heeft 8 Gigabyte aan DDR3 RAM, een 500 GB hardeschijf die je niet kan vervangen en een Blu-ray speler.

Dit zal allemaal verstopt zitten in een vierkante case,waar we tot nu toe alleen nog maar een zwarte versie van hebben gezien (al zijn skins vast niet uitgesloten) en de controller is vrijwel hetzelfde gebleven met een leuke extra functie: de Impulse Triggers. Deze rumble motors kunnen door een game individueel ingezet worden om trillingen op een specifieke plaats te laten komen,als je bijvoorbeeld in een game van rechts geraakt wordt, voel je het ook rechts.

Het is een flink bedrag, dat zeker niet door iedereen zomaar gelapt kan worden. Ga jij flink aan het sparen, of wacht je op de aankondiging van de prijs van de PlayStation 4?

Xbox One lanceert in november voor 499 euro

Xbox One lanceert in november voor 499 euro

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch