Menu Premium

Xbox One is ontworpen om tien jaar lang continu aan te staan

Karim Shehata 31/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een aantal jaar geleden was er veel kritiek op de Xbox 360, die onwijs veel herrie maakte, en met de Xbox 360 Slim moest dit minder worden. Toch kan de console nog steeds een aardig geluid produceren, wat soms natuurlijk tot ergernissen kan leiden. Insiders bij Microsoft zouden hebben gesproken met The Digital Foundry en hen hebben verteld dat de opvolger van de Xbox 360 bijna helemaal stil door het leven gaat. Verder is het ook redelijk opmerkelijk te noemen dat de Xbox One is ontworpen om tien jaar lang continu aan te staan.

We weten ondertussen dat de Xbox One een cyclus moet gaan krijgen van zo’n tien jaar en het blijkt dus niet schadelijk te zijn om het vlaggenschip van Microsoft deze gehele periode aan te laten staan. Wanneer je dit doet, is het natuurlijk de vraag hoe blij je gaat worden van de brieven die jouw energieleverancier op deurmat gaat laten bezorgen.

Over energierekeningen gaan wij natuurlijk niet bij Gamekings, waardoor er alleen gekeken wordt naar de console zelf. Het is op z’n minst opmerkelijk te noemen dat de next-gen console van Microsoft zo lang aan kan blijven staan. De bedoeling is dat de console de aangegeven tien jaar ook overwegend stil blijft. Dat gamers deze beloften misschien niet geloven na het Red Ring of Death fiasco van de Xbox 360, wat het bedrijf overigens meer dan een miljard dollar heeft gekost, begrijpt Microsoft heel goed.

Wat de beloften zou kunnen tegenspreken, is de dev-kit die begin dit jaar naar verschillende developers is gegaan. De Xbox One ging toen nog door het leven als de Durango en was juist erg luid. Volgens ontwikkelaars die met de Xbox One werkte, raakte de console dan ook steeds bijna overhit. In het begin van deze maand heeft Microsoft nieuwe dev-kits opgestuurd, en daaruit blijkt dat het Amerikaanse bedrijf zeker niet stil heeft gezeten. De console is nu volgens enkele ontwikkelaars inderdaad stil en wordt vrijwel niet meer warm.

Na het eerder genoemde fiasco bij de launch van de Xbox 360, lijken beloften niet meer genoeg te zijn vanuit het kamp van Microsoft. Het is dan ook goed nieuws dat ontwikkelaars positievere berichten hebben dan eerder. Nu moeten we er natuurlijk achterkomen hoe de Xbox One het in onze huiskamers gaat doen.

Xbox One is ontworpen om tien jaar lang continu aan te staan

Xbox One is ontworpen om tien jaar lang continu aan te staan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch