Menu Premium

Xbox One harddrives kunnen niet door gebruikers vervangen worden

Gamekings Redactie 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De harddrive van de Xbox 360 kon makkelijk gewisseld worden met andere Xbox 360 consoles. Dit gaat alleen niet voor de Xbox One gelden, want de Xbox One harddrives kunnen niet door gebruikers vervangen worden, laat Microsoft weten.

Bij de huidige generatie consoles is het niet zo moeilijk, omdat Microsoft en Sony je het zo makkelijk mogelijk gemaakt hebben. Je haalt een klepje eraf, een paar schroefjes los, klikt je harddrive eruit en vervangt ‘m voor een nieuwe. Kind kan de was doen. Nu blijkt dat dit bij de Xbox One niet zo gaat werken. De 500GB harddrive kan niet door gebruikers even verwisseld worden.

Maar raak niet in paniek, dit betekent niet dat het onmogelijk is om van meer schijfruimte gebruik te maken. Microsoft laat weten dat het wel mogelijk is om via USB 3.0 externe harddrives te gebruiken voor het installeren van je games en al je andere content. Of hier nog beperkingen aan zitten, is onduidelijk. Voor nu lijkt het erop dat dit niet het geval is.

De externe harddrive in kwestie hoeft er ook geen van Microsoft te zijn, wat uitermate prettig is. Zo zorgden de USB sticks af en toe voor wat problemen, omdat deze alleen Xbox 360 compatible moesten zijn. Dit lijkt nu in ieder geval verleden tijd. Alleen de interne harddrive kun je dus niet meer even naar je maat meenemen.

Vind jij dat ze de interne harddrive verwisselbaar hadden moeten maken of vind je een externe harddrive net zo relaxed werken?

Xbox One harddrives kunnen niet door gebruikers vervangen worden

Xbox One harddrives kunnen niet door gebruikers vervangen worden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch