Menu Premium

Xbox One bundel zonder Kinect verschijnt 9 juni

Gamekings Redactie 13/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Xbox One en de PlayStation 4 zijn gewaagde concurrenten van elkaar. Een grote reden voor veel consumenten om te kiezen voor het apparaat van Sony, is die honderd knaken verschil tussen de twee sublieme consoles. Microsoft komt nu met iets op de proppen waar heel veel mensen blij van zullen worden. De Xbox One bundel zonder Kinect verschijnt 9 juni en als klap op de vuurpijl is deze console zonder Kinect even duur als de PlayStation 4.

Sinds het moment dat er ook maar de eerste geruchten waren over een nieuwe Xbox en PlayStation, is het tussen deze twee megabedrijven een enorm getouwtrek. Want, welke console is er nou eigenlijk beter? Deze vraag zullen we voor nu maar even in het midden laten, maar één ding is wel zeker, de consoles komen nu toch wel erg dicht bij elkaar in de buurt. Met de E3 2014 in aantocht heeft Microsoft het licht gezien en komen ze met een goedkopere versie op de markt. Volgens Microsoft zorgt het wegvallen van Kinect er overigens niet voor dat games minder goed speelbaar zijn. Knallen met Titanfall zal je dus gewoon op dezelfde manier kunnen doen als voorheen, je zult echter wel voor alles je controller moeten gebruiken. Maarja, dat doen de meeste gamers al, toch?

Deze onwijs strakke actie zorgt er voor dat de console ook bereikbaar wordt voor een ander publiek en nu nog meer gaat concurreren met de PlayStation 4. Wat mij betreft hadden ze dit wel iets eerder kunnen doen om alle gemoederen na de afgelopen E3 2013 te sussen. Aan de andere kant, dan hadden we gezegd, “een kat in het nauw maakt rare sprongen”, dus eigenlijk maakt het niet zoveel uit wanneer deze versie zonder Kinect aan werd gekondigd. Nu maar hopen dat ze nog genoeg in petto hebben voor de aanstaande E3 2014, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit wel goed zit.

Buiten dit uitzonderlijke nieuws, zijn er ook nog andere interessante dingen te melden omtrent Xbox Live. Je hoeft vanaf heden namelijk niet meer een Xbox Live Gold abonnement te hebben om gebruik te maken van verschillende services die Xbox Live biedt. Dit zijn de volgende diensten: Machinima, Twitch, Upload, Netflix, Univision Deportes, GoPro, Redbull, HBO Go, de NFL app voor de Xbox One, MLB.tv, NBA Game Time en NHL.

Als grote bats boem knal op de vuurpijl is er nog meer goed nieuws te melden en dit maal rondom Games with Gold. Wanneer je een gold member bent, dan kan je vanaf juni ook op de Xbox One genieten van maandelijkse titels die door Microsoft in de kortingsbak worden gesmeten! Dit principe kennen we al van de Xbox 360, maar zet nu ook door naar de Xbox One. Op de Xbox 360 zal ondermeer Dark Souls, Charlie Murder en Super Street Fighter IV: Arcade Edition beschikbaar zijn voor de gold-leden. Op de Xbox One zal de maand juni in het teken staan van Max: Curse of Brotherhood en Halo: Spartan Assault. In de maand juni is er dus genoeg te beleven op het online wereldje van Microsoft. Dus nu kan je het WK voetbal afwisselen met lekker geknal op je console.

Opvallend is dat Microsoft nu toch een klein beetje begint te luisteren naar wat de markt eigenlijk wil. Ze zijn vorig jaar goed op hun bek gegaan en gelukkig hebben ze hiervan geleerd. Voor ons in Nederland is er in ieder geval nog geen man over boord. De Xbox One is vanaf september ook op Nederlandse bodem verkrijgbaar, maar de echte fans zijn natuurlijk al naar onze oosterburen gereden, waar de braadworsten soms nog sappiger zijn dan de Xbox One zelf. Verwacht wordt dat vanaf september beide versies, dus met én zonder Kinect, verkrijgbaar zijn in ons kleine landje. Nog even wachten dus, maar ons wachten wordt beloond!

Xbox One bundel zonder Kinect verschijnt 9 juni

Xbox One bundel zonder Kinect verschijnt 9 juni

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch