Menu Premium

Xbox Live komt naar iOS, Android & de Nintendo Switch

Hylke Haagsma 05/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft gaat voor online dienst Xbox Live ondersteuning brengen naar de smartphones en de Nintendo Switch. Dit is naar voren gekomen in een schema van het bedrijf voor de Game Developers Conference 2019.

Xbox Live bestaat sinds 2002, en maakt het voor spelers mogelijk om online met andere mensen over de hele wereld te kunnen gamen. Maar hiervoor moest je tot nu toe wel dezelfde console hebben als je vrienden, namelijk een Xbox.

Uitbreiden buiten Xbox om

Xbox live is nu al beperkt beschikbaar voor platformen die niet van Microsoft zijn. Dit lijkt het bedrijf uit te willen bereiden. Bekend is dat vriendenlijsten, multiplayermogelijkheden, en achievements door ontwikkelaars nu in mobiele games en Switch games kunnen worden gebruikt. Of dit gaat aanslaan bij ontwikkelaars is de vraag, ook gebruikers van een Switch zijn natuurlijk nog niet gewend om Xbox achievements te kunnen halen op hun console. Op IOS en Android is wel de Xbox-app beschikbaar om je achievements te bekijken maar binnenkort zul je er dus ook achievements in games kunnen gaan halen. Gaan we straks een nieuwe killer app als Flappy Bird zien met ondersteuning voor achievements? De toekomst zal het uit gaan wijzen.

Microsoft geeft aan dat het hiermee van vierhonderd miljoen geschikte gamingapparaten uitbreid naar twee miljard apparaten over de hele wereld.

De toekomst van Xbox

Deze move van Microsoft roept uiteraard een hoop vragen op. Waarom kiezen ze ervoor? Is het door het gebrek aan sterke exclusives? En wil Microsoft zich meer richten op hun online dienst in plaats van hun traditionele console? Deze vragen gaan we haarfijn voor je behandelen in een gloednieuwe peepshow met Boris en JJ.

We zijn benieuwd naar jullie mening. Vinden jullie dit een goede zet van Microsoft en ga je dit ├╝berhaupt gebruiken op je Switch of mobiel? En verwacht je eigenlijk dat Microsoft nog een console gaat uitbrengen in de toekomst?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch